Orașul din Italia unde poți cumpăra case cu doar 3 euro, dar poți plăti până la 200.000 euro pe renovări

21 Iun. 2024, 11:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 11:08 // Actual //  Lupu Eduard

În 2019, satul Sambuca di Sicilia, din sudul Italiei, a devenit popular pe rețelele sociale pentru că a scos la vânzare locuințe cu doar 1 euro. Astfel de programe au devenit o modalitate populară pentru orașele rurale unde populația este în scădere pentru a-și spori numărul de locuitori și de a împiedica casele dezafectate să cadă în ruină. Dar, în timp ce inițiativele au eșuat în unele locuri, antreprenorii din Sambuca au fost întâmpinați cu o avalanșă de cereri, scrie Euronews.com.

Cumpărătorii au venit din țări atât de îndepărtate precum SUA și Orientul Mijlociu. Vânzările au injectat aproximativ 20 de milioane de euro în economia locală.

În prezent, satul sicilian pune mai multe case la bătaie. La fel ca data trecută, însă, există câteva condiții de care potențialii cumpărători ar trebui să fie conștienți – în plus, prețul a crescut.

Un sat italian scoate pe piață mai multe case ieftine

După vânzările de succes din 2019 și 2021, Sambuca di Sicilia scoate la licitație un alt lot de case ieftine. De data aceasta, zece locuințe sunt disponibile la prețul de pornire de 3 euro.

Structurile sunt situate în vechiul cartier Saracen din oraș și se pare că sunt la fel de solide din punct de vedere structural ca și cele vândute în cadrul programelor anterioare.

Casele, care au fost abandonate după cutremurul din 1969, aparțin autorităților locale, astfel încât procesul de vânzare este mai ușor decât în locurile în care consiliile trebuie să țină legătura între cumpărători și proprietarii privați.

Proprietățile oferite sunt case cu două până la trei camere, nu mai mari de 80 de metri pătrați. Clădirile au două sau trei etaje, iar unele au terase.

Unde este trucul? Casele sunt vândute prin licitație celui care face cea mai mare ofertă, astfel încât prețul de achiziție va fi probabil mult mai mare decât suma simbolică de 3 euro – anterior, cele mai multe au fost vândute pentru sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro.

Deși câteva locuințe se mândresc cu grădini frumoase, pline de lămâi, majoritatea proprietăților sunt departe de a putea fi locuite imediat. Ca în cazul locuințelor ieftine anterioare, cumpărătorii vor trebui să efectueze lucrări de reparații ample.

Noii proprietari ar trebui să se aștepte să plătească cel puțin 30.000 de euro pentru o renovare de bază, ajungând la peste 200.000 de euro pentru o renovare completă.

Lucrările de renovare trebuie să fie finalizate în termen de trei ani de la cumpărare, în caz contrar cumpărătorii pierd avansul de 5.000 de euro cerut în timpul procesului de licitație.

Cum au schimbat casele de 1 euro orașele mici din Italia?

„Casele Sambuca la prețul unui espresso” au adus venituri foarte necesare și contracte importante pentru constructorii, arhitecții și designerii locali.

De asemenea, a determinat deschiderea de noi unități de cazare și magazine pentru turiști, iar în prezent există spații de lucru la distanță pentru a încuraja nomazii digitali să rămână în oraș.

Proiectul a schimbat și situația demografică a orașului. A fost deosebit de popular printre cumpărătorii din Statele Unite, ceea ce a făcut ca orașul să fie supranumit „Mica Americă”, datorită comunității numeroase de expați.

În timp ce inițiativa a revitalizat Sambuca, cei care caută o experiență imersivă înconjurați de localnici ar putea dori să caute în altă parte.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău