Organizaţia Internaţională a Cafelei: Consumul global de cafea va crește cu 1% – 2% pe an până la finalul deceniului

11 Dec. 2022, 16:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2022, 16:07 // Actual //  Lupu Eduard

Directorului general al ICO (Organizaţia Internaţională a Cafelei), Vanusia Nogueira, estimează că vor fi necesari în următorii opt ani mai mult de 25 de milioane de saci de 60 de kilograme de cafea, dat fiind că la nivel global consumul va crește cu 1-2% pe an, până la finalul deceniului – relatează Bloomberg.

„Suntem mai prudenţi acum cu previziunile pe termen scurt”, a declarat Nogueira la o conferinţă care se desfăşoară la Hanoi, referindu-se la toate evenimentele cu care se confruntă omenirea, inclusiv inflaţia ridicată din Europa. Anterior, ICO estima în medie o creştere de 3,3% a consumului global de cafea, în următoarele patru – cinci decenii, iar Nogueira consideră că această prognoză este prea „optimistă”.

Industria globală va ajunge la un echilibru în privinţa ofertei şi cererii de cafea în următorii doi – trei ani, faţă de actualul deficit, a declarat Nogueira într-un interviu acordat Bloomberg.

Oficialul a explicat că lumea are nevoie atât de boabe de cafea arabică cât şi robusta, dar cererea şi majorarea producţiei de cafea robusta vor fi mai ridicate.

Producătorii tradiţionali de cafea arabică încearcă să majoreze producţia de cafea robusta, în contextul avertismentelor privind încălzirea globală, iar cei care prăjesc boabele de cafea încearcă să adauge în amestecurile lor mai multă cafea robusta, care este mai ieftină. „Dacă ai cafea robusta de o calitate mai ridicată, consumatorii nu vor simţi o mare diferenţă în amestecuri”, susţine oficialul ICO.

Multe pieţe caută o cafea robusta de calitate, apreciază Nogueira, adăugând că Vietnamul şi-a extins destul de mult producţia de cafea robusta de calitate ridicată.

Organizaţia Internaţională a Cafelei nu se aşteaptă ca poziţia de lider a Vietnamului de exportator de cafea robusta să fie afectată de majorarea de către Brazilia a producţiei de cafea robusta (conilon), deoarece producţia excedentară este folosită în industria de cafea solubilă a ţării din America de Sud, a declarat Nogueira. Brazilia este lider mondial la cafeaua solubilă.

Oficialul ICO susţine că statele producătoare de cafea trebuie să-şi majoreze consumul pe plan intern, pentru preţuri mai bune şi beneficii pentru economiile lor.

În următorii ani, consumul de cafea în Vietnam va urca cu 5% – 10%, de la nivelul actual de 300.000 tone, a afirmat Do Ha Nam, vicepreşedintele Organizaţiei Cafelei din ţara din sud-estul Asiei.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău