Paradă cu tractoare și camioane la 75-a aniversare a statului comunist. Cum sărbătorește Kim Jong

09 Sept. 2023, 09:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2023, 09:16 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a marcat Ziua Naţională cu o paradă a grupurilor paramilitare şi schimburi diplomatice în care a promis că va aprofunda legăturile cu China şi Rusia, conform Reuters.

Kim a urmărit parada din Piaţa Kim Il Sung din Phenian şi a purtat discuţii cu o delegaţie chineză aflată în vizită, a informat sâmbătă presa de stat KCNA.

În fiecare an, pe 9 septembrie, în Coreea de Nord se celebrează înfiinţarea Republicii Democrate Coreene, statul fiind fondat în anul 1948.

La parada de anul acesta, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înființare, în capitala Coreei de Nord au fost afişate lansatoare de rachete ascunse în camioane de livrare şi tractoare remorcând trupe şi armament, pentru a sublinia rolul miliţiilor ca luptători de gherilă într-un război.

Preşedintele chinez Xi Jinping a trimis o scrisoare în care îşi exprimă disponibilitatea de a consolida comunicarea strategică şi cooperarea la nivel de lucru.

Ce i-a promis Vladimir Putin lui Kim Jong Un

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a trimis şi el o scrisoare lui Kim, spunând că cele două ţări îşi vor extinde relaţiile bilaterale pentru a asigura securitatea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi Asia de Nord-Est.

„Creşterea cooperării China-Rusia-Coreea de Nord şi renunţarea lui Xi la summitul G20 din India oferă imaginea unei fisuri tot mai mari în peisajul geopolitic al Asiei”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

Kim este aşteptat să călătorească în Rusia luna aceasta pentru a se întâlni cu Putin şi a discuta despre furnizarea de arme către Moscova pentru a sprijini invazia sa pe scară largă în Ucraina.

Coreea de Nord îşi completează armata deja mare cu diverse grupuri paramilitare, de rezervă şi de securitate, cum ar fi Gărzile Roşii Muncitori-Ţărani (WPRG) afiliate armatei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău