„Partidul Nostru” merge la înticipate în cadrul unui bloc electoral. Cu cine va vota

04 Mai 2021, 10:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Mai 2021, 10:36 // Actual //  Otilia Cotruța

Partidul „Nostru” a înregistrat astăzi la Comisia Electorala Centrală (CEC) un bloc electoral, care va merge în alegerile parlamentare anticipate, care urmează să aibă loc la data de 11 iulie curent. Anunțul a fost făcut de președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, este vorba de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, care este compus din Partidul „Nostru” și Partidul Politic „Patria”. Usatîi afirmă că decizia a fost luată de a merge în anticipat în cadrul unui bloc electoral din cauza că socialiștii încearcă să înregistreze și ei un bloc, precum și alte blocuri electorale spoiler, care să „inducă în eroare alegătorii”.

„Este o tentativă de a reveni la guvernare a unor partide, care sunt gata să facă blocuri cu oricine doar pentru a reveni la putere. PSRM urmează să înregistreze la CEC, un bloc electoral cu PCRM, iar Platforma DA urmează să facă un bloc electoral cu PLDM. Igor Dodon a găsit deja și o Maia Sandu și urmează să înregistreze un bloc electoral cu un asemenea nume, pentru a dispersa și a încerca să ducă în eroare cetățenii”, dezvăluie Usatîi.

Renato Usatîi afirmă că știe despre aceste pretinse planuri ale socialiștilor celor din Platforma DA din surse sigure, care ar fi consultanți ai PSRM. Politicianul afirmă că, Vlad Filat a plecat din PLDM anume din acest considerent, pentru ca formațiunea care a fost fondată și condusă de acesta să poată face bloc electoral cu Platforma DA, condiție care ar fi fost înaintată de Andrei Năstase.

Liderul Partidului „Nostru” menționează că blocul înregistrat la CEC nu va fi de stânga sau de dreapta, întrucât simpatizanți ai partidului condus de acesta sunt din ambele părți, astfel va fi un bloc, „care va uni cetățenii”.

„Suntem blocul care vom uni toți cetățenii. Săptămâna viitoare vom prezenta lista potențialilor deputați. Pe listă se vor regăsi persoane notorii cu un CV bogat, iar în zilele următoare vom crea lista întreagă a candidaților de parlamentari. După ce vom fi înregistrați oficial la CEC îmi voi suspenda activitatea de primar general al municipiului Bălți”, a anunțat Usatîi.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate urmează să se desfășoare la 11 iulie curent. CEC deja a abrobat devizul de cheltuieli, fiind vorba de 125 milioane de lei.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală