PAS mulțumește oamenilor și anunță primele acțiuni pe care le va face la guvernare

12 Iul. 2021, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
12 Iul. 2021, 13:33 // Actual //  Otilia Cotruța

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a venit astăzi cu un mesaj de mulțumire și apreciere pentru toți alegătorii pentru faptul că au ieșit la vot și a anunțat primele acțiuni pe care le va face PAS după ce va fi creat noul Parlament și Guvern.

„Moldova, mă închin în fața ta. Vă mulțumim! Am reușit să câștigăm încrederea oamenilor. Le mulțumim pentru susținere. Peste 208 mii de oameni din diasporă, ne închinăm în fața voastră. Mulțumim pentru lecția de patriotism. Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă. Este nevoie de acțiuni curajoase ca să scoatem țara la lumină. (…) Pentru construcția unui stat puternic va fi nevoie de mulți oameni integri. Știm că este greu ca dintr-o țară săracă să facem una prosperă. Dragi cetățeni, vă promitem un lucru – nu vom înceta să vă ascultăm”, a spus Grosu.

Astfel, Igor Grosu a venit cu îndemnul către cetățenii integri să se alăture echipei, pentru a participa la actul de guvernare, dacă sunt specialiști în anumite domenii, scrie Realitatea.md.

„Trebuie să numim un Guvern. Facem un apel către oamenii integri să adere la PAS. Pe 11 iulie s-a dat o mare luptă, însă învingătorii acestei lupte sunt cetățenii. Lupta a fost grea, uneori nedreaptă. Am depus contestați și vom veghea asupra lor. Vom veni cu garnitura guvernamentală după validarea alegerilor, avem mai multe nume, oameni buni și profesioniști. Dacă sunteți specialiști aderați la noi pentru a vă putea implica în actul de guvernare”, a continuat Grosu.

Liderul PAS a dat citirii și primelor priorități pe care ar urma să le implementeze imediat după crearea Parlamentului și numirea Guvernului.

Este vorba de modificarea și reformarea justiției astfel încât judecătorii să aibă posibilitate să confiște averea nejustificată și recuperarea miliardului, tragerea investițiilor și fondurilor europene, majorarea pensiei minime de până la 2 000 de lei și diminuarea cheltuielilor în cadrul instituțiilor statului.

Precizăm că, potrivit datelor preliminare, după procesarea a 99,95% din numărul total al proceselor verbale, PAS a acumulat 52,7%, ceea ce constituie 63 de mandate de deputați în viitorul Parlament.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală