Cel mai bun sfat despre bani de la Usain Bolt: Dacă câștigi 10 dolari, economisește 6

12 Iul. 2021, 11:41
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iul. 2021, 11:41 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Usain Bolt este încă cunoscut drept cel mai rapid atlet și unul dintre cei mai bogați sportivi.

În 2018, Bolt a fost clasat pe locul 45 pe lista Forbes Magazine cu cei mai buni 100 de sportivi din lume. A câștigat 31 de milioane de dolari în 2017, când s-a retras oficial.

Dar Bolt, în vârstă de 34 de ani, recunoaște că nu a fost întotdeauna bun cu banii săi.

De opt ori medaliat cu aur olimpic spune că după primul său debut olimpic în 2004, când avea doar 18 ani, a început să „cheltuiască” pentru că atunci a început să câștige bani.

Din fericire, Bolt spune că colegii săi l-au așezat și i-au explicat finanțele.

„Trebuie să acord credit echipei mele”, spune Bolt. „M-au ajutat cu adevărat să înțeleg cum să economisesc.”

Cea mai mare lecție pe care Bolt spune că a învățat-o este să economisești mai mult de jumătate din câștigurile tale.

„Atunci poți cheltui restul și să plătești facturi”, spune el. „Le spun oamenilor dacă câștigați 10 dolari, economisiți 6 și apoi vă puteți da seama ce să faceți cu restul.”

Bolt deține în continuare recordul oficial mondial atât pentru sprintenele de 100 de metri, cât și de 200 de metri, pe care le-a obținut la Campionatele Mondiale de la Berlin din 2009. El a rulat 100 de metri în 9,58 secunde și 200 de metri în 19,19 secunde. Și a făcut parte din echipa de ștafetă de recorduri mondiale de 4×100 de metri la Jocurile Olimpice de vară de la Londra 2012.

În 2017, Bolt a fost obligat să-și întoarcă medalia olimpică de aur din 2008 la ștafeta de 4×100 de metri de către Comitetul Olimpic Internațional, când partenerul său de ștafetă jamaican a eșuat la un test de droguri.

Deși acum este un atlet pensionat, unele dintre sponsorizările lui Bolt nu au încetinit. Are un parteneriat pe viață cu Puma și tocmai a semnat ca purtător de cuvânt pentru CarMax. De asemenea, este investitor imobiliar și cofondator al companiei de scutere electrice Bolt Mobility.

Totuși, Bolt și-ar sfătui sinele mai tânăr să „economisească cât mai mult posibil”.

În ceea ce privește sfaturile de carieră, Bolt spune că cele mai bune sfaturi pe care le-a primit vreodată au fost de la tatăl său.

„Mi-a spus:„ Fiule, fă orice vrei, doar lucrează din greu și fii dedicat și vei fi bine. ”Și am trăit întotdeauna cu acest lucru”, spune Bolt.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală