Petrecerea nu se mai termină la Nvidia: Averea şefului companiei a explodat depăşind-o şi pe cea a miliardarului Dell

10 Iun. 2024, 13:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
10 Iun. 2024, 13:37 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Ascensiunea vertiginoasă a lui Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, în topul celor mai bogați oameni din lume pare de neoprit. Averea sa a crescut cu 62 de miliarde de dolari, după ce Nvidia a depășit pe burse borna de 3.000 de miliarde de dolari, întrecând Apple, scrie Bloomberg.

În urma acestei ascensiuni, averea lui Jensen Huang a depășit-o și pe cea a lui Michael Dell, miliardarul din spatele Dell Technologies. Huang a devenit astfel a 13-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 106 miliarde de dolari.

Huang, în vârstă de 61 de ani, este liderul unui nou val de miliardari din domeniul tehnologiei. „Jensanity” – termen folosit de analiști pentru a descrie optimismul reflectat pe burse pentru Nvidia – alimentată de dezvoltarea inteligenței artificiale, domină Silicon Valley.

Luna trecută, averea lui Huang a depășit-o pe cea a fiecărui membru al familiei Walton, cea mai bogată familie din America, după un alt trimestru remarcabil al producătorului de cipuri.

Averea lui Huang provine din participația sa de 3,5% la Nvidia, companie pe care a co-fondat-o în 1993 împreună cu Chris Malachowsky și Curtis Priem. Nvidia a devenit miercuri prima companie producătoare de cipuri pentru calculatoare care a atins o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari, depășind valoarea Apple.

Michael Dell, fostul loc 13 în topul miliardarilor, în vârstă de 59 de ani, cu o avere netă de 105,9 miliarde de dolari, și-a construit imperiul din companiile sale de software. Dell și-a făcut o mare parte din avere prin firma care îi poartă numele, care vinde calculatoare personale și servere.

Cu toate acestea, Dell Technologies Inc. a beneficiat și ea de succesul recent al inteligenței artificiale, deoarece corporațiile au nevoie de servere și alte infrastructuri pentru a utiliza cipurile avansate de la Nvidia. Investitorii au văzut în Dell partenerul ideal pentru afaceri al Nvidia.

La începutul lunii martie, Dell a intrat în cercul exclusivist al super-bogaților cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, în timp ce acțiunile companiei au crescut la un nivel record. De atunci, acțiunile au scăzut după ce rezultatele financiare au dezamăgit investitorii, reducând averea fondatorului său cu aproape 12 miliarde de dolari într-o singură zi.

Nvidia comandă astăzi un ecosistem de soluții hardware și software pe care rivalii, de la AMD la Intel Corp., încearcă din greu să îl învingă sau să îl copieze, datorită cotei sale dominante pe piața acceleratoarelor de înaltă performanță folosite pentru antrenarea inteligenței artificiale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău