Philip Morris International a lansat Raportul Integrat, care prezintă progresele și provocările din 2022

27 Apr. 2023, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Apr. 2023, 11:30 // Actual //  MD Bani

Philip Morris International (PMI) a publicat cel de-al patrulea Raport Integrat anual, care cuprinde progresele înregistrate în atingerea obiectivelor de sustenabilitate, dar și informații actualizare despre tranziția companiei către un viitor fără fum. Raportul scoate în evidență eforturile companiei în cercetarea științifică a produselor fără fum, reducerea deșeurilor post-consum, și nu în ultimul rând crearea unui mediu sigur și productiv pentru angajați, notează InfoMarket.

În Raportul său Integrat pentru anul 2022, Philip Morris International a prezentat progresele obținute în două categorii: impactul produselor și impactul operațiunilor.

Principala ambiție a companiei este cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum. În raport se menționează că pentru PMI este vital ca alternativele țigărilor tradiționale să fie evaluate minuțios și fundamentate științific din perspectiva impactului asupra sănătății. Investițiile totale din spatele produselor fără fum au constituit peste 10 miliarde de dolari către anul 2022.

„În pofida multiplelor provocări, 2022 a fost un an remarcabil, care i-a unit pe angajații noștri și ne-a permis să atingem rezultate palpabile în atingerea scopului nostru”, a declarat Jacek Olczak, CEO al PMI.

În Raportul Integrat se arată că în 2022, produsele fără fum au reprezentat 32.1% din veniturile Philip Morris International, iar aproape 30 milioane de fumători adulți au trecut la alternativele dezvoltate de PMI și fundamentate științific.

„Suntem tot mai aproape de ambiția noastră, și anume să devenim către anul 2025 o companie în care produsele fără fum ocupă un loc majoritar, ca într-un final să renunțăm la țigări. Deși o transformare de această amploare și complexitate nu poate fi realizată peste noapte, ne angajăm să o realizăm cât mai curând posibil. Prin cooperare constructivă vom accelera ritmul schimbărilor semnificative și importante, și vom finaliza transformarea noastră”, a menționat Jacek Olczak.

Comercializarea responsabilă este o altă prioritate a PMI. Astfel, compania a continuat implementarea programelor de prevenire a accesului minorilor la produse de tutun în punctele de vânzare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ne conducem de cele mai stricte reguli atunci când realizăm comercializarea produselor de tutun și alternativelor fără fum. Regulile noastre sunt deseori mai stricte decât legislația locală. Noi nu încurajăm oamenii să înceapă să fumeze și susținem renunțarea totală la consumul de nicotină. Produsele noastre fără fum sunt destinate doar fumătorilor adulți, care de altfel ar continua să fumeze. Deși, nu sunt lipsite de riscuri, aceste produse nu ard tutunul și generează niveluri scăzute de substanțe chimice în comparație cu țigările, fiind o alegere mai bună decât continuarea fumatului”, afirmă managerul general Philip Morris Moldova, Elena Naumenko.

Conștient de importanța reducerii deșeurilor post-consum, Philip Morris International s-a focusat pe programele de colectare a dispozitivelor electronice fără fum scoase din uz. În 2022, centrele specializate CIRCLE au reușit să obțină o rată de reciclare a produselor fără fum de 86%. Anul trecut și reprezentanța companiei din Republica Moldova a reușit să realizeze primul export de dispozitive electronice destinate reciclării.

„Începând cu anul 2018, atunci când a fost lansat în Moldova sistemul de încălzire al tutunului, Philip Morris și-a propus să colecteze dispozitivele uzate, pentru a contribui la un mediu curat. Datorită atitudinii responsabile a consumatorilor și a partenerilor companiei noastre, a fost posibil să realizăm acest obiectiv important. Până în prezent, am reușit să transmitem centrului de reciclare PMI aproximativ 1,5 tone de dispozitive sau 50% din volumul total al produselor fără fum colectate”, a declarat Elena Naumenko.

Nu în ultimul rând, Raportul Integrat scoate în evidență impactul operațional, și anume interacțiunea companiei cu angajații.

„Angajații noștri sunt promotorii inovației și a misiunii companiei. Ne-am angajat să le asigurăm un mediu de lucru sigur și să contribuim la starea lor de bine. În acest sens, am decis să menținem sistemul hibrid de lucru, astfel, angajații care au nevoie de a lucra de la distanța pot în continuare face acest lucru. La fel, oferim diverse oportunități de dezvoltare și posibilități de avansare profesională”, menționează managerul Philip Morris Moldova.

La nivel global, PMI s-a angajat să minimizeze impactul operațiunilor companiei asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor totale de CO2e din lanțul valoric, trecerea la energie regenerabilă, precum și la automobile electrice.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău