Piața criptomonedelor a pierdut 270 de miliarde de dolari după ce prețul Bitcoin scade sub 40.000 de dolari

19 Mai 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Prețul criptomonedei a scăzut astăzi sub 40.000 de dolari pentru prima dată în 14 săptămâni, scrie CNBC.

Moneda digitală a scăzut cu peste 13% pentru a atinge un minim intraday de 38.585,86 USD în jurul orei 12:54 a.m. ET, potrivit datelor CoinDesk. A fost cel mai scăzut nivel de la 9 februarie, ultima dată când a scăzut sub 40.000 de dolari.

Începând cu ora 4:30 a.m. ET, Bitcoin se tranzacționa din nou peste 40.000 USD, dar a scăzut cu aproximativ 12%.

Pe 12 mai, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de vehicule electrice a suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin, invocând îngrijorări de mediu legate de așa-numitul proces de „exploatare” computațională. Aici sunt folosite computere de mare putere pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe pentru a permite tranzacțiile folosind bitcoin.

Comentariile lui Musk au făcut ca peste 300 de miliarde de dolari să fie șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în acea zi.
Anunțul de suspendare a plății bitcoin a venit la doar trei luni după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și va începe să accepte bitcoin în schimbul produselor sale.

La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Tesla a sugerat că este posibil ca compania să-și fi vândut deținerile de bitcoin, dar ulterior a clarificat că „nu a vândut niciun Bitcoin”.

Apoi, marți, trei organisme chineze din industria bancară și a plăților au emis o declarație prin care avertizau instituțiile financiare să nu desfășoare activități legate de moneda virtuală, inclusiv tranzacționarea sau schimbul de monedă fiducială pentru criptomonedă.

 

 

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău