Piața criptomonedelor a pierdut 270 de miliarde de dolari după ce prețul Bitcoin scade sub 40.000 de dolari

19 Mai 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Prețul criptomonedei a scăzut astăzi sub 40.000 de dolari pentru prima dată în 14 săptămâni, scrie CNBC.

Moneda digitală a scăzut cu peste 13% pentru a atinge un minim intraday de 38.585,86 USD în jurul orei 12:54 a.m. ET, potrivit datelor CoinDesk. A fost cel mai scăzut nivel de la 9 februarie, ultima dată când a scăzut sub 40.000 de dolari.

Începând cu ora 4:30 a.m. ET, Bitcoin se tranzacționa din nou peste 40.000 USD, dar a scăzut cu aproximativ 12%.

Pe 12 mai, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de vehicule electrice a suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin, invocând îngrijorări de mediu legate de așa-numitul proces de „exploatare” computațională. Aici sunt folosite computere de mare putere pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe pentru a permite tranzacțiile folosind bitcoin.

Comentariile lui Musk au făcut ca peste 300 de miliarde de dolari să fie șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în acea zi.
Anunțul de suspendare a plății bitcoin a venit la doar trei luni după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și va începe să accepte bitcoin în schimbul produselor sale.

La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Tesla a sugerat că este posibil ca compania să-și fi vândut deținerile de bitcoin, dar ulterior a clarificat că „nu a vândut niciun Bitcoin”.

Apoi, marți, trei organisme chineze din industria bancară și a plăților au emis o declarație prin care avertizau instituțiile financiare să nu desfășoare activități legate de moneda virtuală, inclusiv tranzacționarea sau schimbul de monedă fiducială pentru criptomonedă.

 

 

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 09:15
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 09:15 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ascensoare defecte, inundații și zgomote intolerabile sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă zilnic miliardarii rezidenți într-una din cele mai scumpe și frumoase clădiri din New York, scrie BBC.

Acum, locuitorii blocului zgârie-nori de la 432 Park Avenue, cunoscută ca „strada miliardarilor” din Manhattan, dau în judecată dezvoltatorii pentru că nu au soluționat aproximativ 1.500 de presupuse defecte ale clădirii.

În plângere se arată că problemele clădirii au „pus în pericol și au deranjat” locuitorii și oaspeții.

Blocul a fost dat în folosință în 2015. Printre cumpărători s-au numărat Jennifer Lopez și fostul logodnic Alex Rodriguez, magnatul saudit Fawaz Alhokair și un membru al familiei care deține marca Jose Cuervo Tequila, potrivit New York Times. Unitățile individuale s-au vândut cu zeci de milioane de dolari fiecare, se spune în ziar.

Procesul de 250 de milioane de dolari depus joi la Curtea Supremă din New York a declarat că problemele din clădire au inclus o explozie electrică în iunie care a lăsat locuitorii fără curent electric și zgomote și vibrații inexplicabile „oribile”.

Cifra nu include daune punitive sau procese individuale care pot veni ulterior.

Un total de 1.500 de defecte de construcție și proiectare au fost identificate de inginerii angajați de consiliul de apartamente al clădirii.

New York Times a citat că un rezident descrie jgheabul de gunoi al turnului ca sunând „ca o bombă” atunci când este folosit.

Multe dintre probleme sunt descrise în proces drept „probleme de siguranță a vieții”. Procesul susține că lifturile clădirii, de exemplu, i-au lăsat pe locuitori blocați ore în șir în mai multe rânduri.

“Proprietarii de unități au plătit zeci de milioane de dolari pentru a achiziționa unități. Departe de spațiile ultra-luxoase cărora li s-a promis, totuși, proprietarilor de unități li s-a vândut o clădire afectată de avarii și eșecuri”, se arată în plângere.

Sponsorul clădirii – o companie formată din dezvoltatorii CIM Group și Macklowe Properties pentru a construi turnul – a declarat într-o declarație adresată presei locale că 432 Park este „primul rezident din Manhattan” și o „adăugire iconică” la orizont.

Declarația susține, de asemenea, că consiliul de condominii „a restricționat accesul” la proprietate pentru a soluționa problemele și că asociația de proprietari și „anumiți rezidenți vocali” își înțeleg greșit obligațiile de sponsor.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală