Există mai multe criptomonede decât Bitcoin: alte 5 monede digitale care merită atenția ta

19 Mai 2021, 14:55
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 14:55 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Bitcoin este cea mai populară criptomonedă din lume, însă există și alte momede digitale care merită a fi luate în considerare. De exemplu, Dogecoin îl are ca superfan pe Elon Musk, Ripple a preminat miliarde de monede XRP și Tether este o punte între banii fizici și criptomonede.

Criptomoneda Bitcoin a fost creată în 2009 printr-o carte albă scrisă sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Este open source și descentralizat. Nu există taxe de tranzacționare asociate Bitcoin, dar nu există nici o garanție guvernamentală în spatele monedei.

Nu puteți ține un Bitcoin în mână, dar moneda poate adăuga valoare contului tău bancar. La 29 aprilie 2021, un Bitcoin valora 52 855,20 dolari.

Există un număr finit de Bitcoin – 21 de milioane – deci merită să aruncăm o privire asupra celorlalte criptomonede de pe piață astăzi. Iată o scurtă privire la cinci dintre cele mai populare.

Ethereum

Ethereum este cel mai frecvent utilizat blockchain cu a doua cea mai mare capitalizare de piață, imediat după Bitcoin. Eterul este moneda nativă a acestui blockchain open-source descentralizat. Compania descrie platforma ca o economie digitală care include procese și aplicații de plată globale, precum și o monedă. Blockchain-ul Ethereum este o mașină de stat bazată pe tranzacții.

Ethereum are un parteneriat cu Microsoft și ConsenSys pentru a oferi Ethereum Blockchain ca serviciu pe Azure. Acest lucru înseamnă că clienții și dezvoltatorii de întreprindere pot avea un mediu de dezvoltator blockchain bazat pe cloud cu un singur clic, potrivit Investopedia.

Ethereum a început în 2015. În 2016, Ethereum a fost împărțit în două blockchains – Ethereum și Ethereum Classic – după ce un actor rău a furat milioane de fonduri. Noul Ethereum a fost o forță dificilă din codul sursă original pentru a preveni furturile viitoare.

Dogecoin

Această monedă s-a alăturat recent rândurilor celor mai cunoscute criptomonede. Doi ingineri software au construit moneda pentru a stabili un sistem de plăți care nu necesită taxe bancare tradiționale. Moneda prezintă fața câinelui Shiba Inu din meme-ul „Doge”. Această monedă a crescut în popularitate și valoare la sfârșitul lunii aprilie 2021, datorită tweet-urilor de la Elon Musk și Mark Cuban.

Moneda este open source și funcționează pe o rețea descentralizată peer-to-peer care utilizează un algoritm consens de dovadă a muncii. Dogecoin este o bifurcație a blockcoin-ului luckycoin, care este o bifurcație de litecoin, care este o bifurcație a Bitcoin. Moneda a fost scrisă în C ++.

XRP

Ripple este o platformă de schimb valutar cu comision redus și un ecosistem de plăți. RippleNet are conexiuni cu instituțiile financiare din întreaga lume printr-un singur API. Clienții RippleNet folosesc moneda digitală XRP pentru a finanța tranzacții transfrontaliere. Dezvoltatorii folosesc XRP și tehnologia sa de bază pentru microplăți, comerț electronic și servicii peer-to-peer. RippleX este platforma de dezvoltator deschisă a Ripple pentru moneda digitală.

XRP funcționează pe XRP Ledger – un blockchain open-source, fără permisiuni și descentralizat. XRP a fost pre-minat, ceea ce înseamnă că există o cantitate finită pe care compania o lansează pe piață treptat.

Tranzacțiile Bitcoin durează câteva minute și au costuri mari de tranzacție, în timp ce tranzacțiile XRP sunt, în general, confirmate în câteva secunde și la costuri mai mici, potrivit Investopedia.

Tether

Dacă nu aveți stomacul pentru fluctuații largi de valoare, aceasta este criptomoneda pentru dvs. Tether este o monedă stabilă și este menit să mențină evaluările stabile, spre deosebire de monedele mai volatile. Această monedă este susținută de o sumă echivalentă de valute tradiționale, cum ar fi dolarul, euro sau yenul.

Monedele Tether sunt concepute pentru a fi o punte între monedele tradiționale și criptomonede. Valoarea sa este legată de dolarul SUA, deși, așa cum avertizează Investopedia, nu există nicio garanție pentru orice schimb de monede Tether cu bani reali.

Polkadot

Moneda Polkadot a fost creată de Gavin Wood, care este cofondatorul Ethereum, și permite transferul de date arbitrare pe blockchain-uri. Polkadot este o arhitectură de schimb și traducere cu mai multe lanțuri, care permite lanțurilor laterale personalizate să se conecteze cu blockchain-uri publice. Acest lucru face posibilă crearea de aplicații care obțin date permise de la un blockchain privat și utilizarea acestora pe un blockchain public, potrivit companiei. Un exemplu al acestui tip de tranzacție sunt datele din înregistrările private trimise către un lanț public pentru a verifica acreditările sau starea. Asta înseamnă că datele personale pot fi partajate public, păstrând totuși confidențialitatea.

O altă distincție este că Polkadot nu folosește dovada mizei sau dovada muncii; în schimb, platforma permite „blockchain-urilor să își unească securitatea, ceea ce înseamnă că securitatea blockchain-urilor este agregată și aplicată tuturor”.

 

 

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție. Ursulețul poartă numele de „Merkel” și are înălțimea de 40 de cm, costă 189 de euro.  Colierul, sacoul și coafura ursulețului îl fac să semene cu Angela Merkel.

500 astfel de urși vor fi fabricați în orașul Coburg din regiunea Bavaria. Nu sunt jucării pentru copii, ci obiecte de colecție. Costul unui urs de pluș este de 189 de euro, iar unul dintre ei va merge chiar la cancelar.

Fabrica este renumită pentru fabricarea unor astfel de păpuși care simbolizează personalități celebre din întreaga lume, așa cum a proiectat anterior păpuși: „Barack Obama, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln, Helmut Schmidt și regina Elisabeta a II-a”.

Martin Hermann, managerul fabricii, a spus descrii fabrica sa ca un centru al producerii „lucrărilor de artă, nu a jucăriilor pentru copii”.

Păpușa „Ursul Merkel” este prezentată purtând o jachetă roșie și pantaloni negri și își pune mâinile una lângă alta, ca faimoasa mișcare Merkel.

Merkel va primi jucăria cu numărul 16, care indică numărul de ani în care a servit în calitate de cancelar german.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală