Platforma cripto Binance va concedia între 1.500 şi 3.000 de angajaţi în acest an, ca răspuns la o anchetă a SUA

16 Iul. 2023, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
16 Iul. 2023, 10:10 // Actual //  bani.md

Platforma pentru tranzacţionarea de criptomonede Binance concediază angajaţi ca răspuns la o anchetă în curs de desfăşurare a Departamentului de Justiţie din Statele Unite, care probabil se va încheia cu un decret de consimţământ sau un acord, potrivit unui angajat actual care este familiarizat cu planurile companiei, transmite Reuters, citat de News.ro.

Reducerile de personal vor elimina 1.500 până la 3.000 din forţa de muncă globală a Binance şi vor avea loc până la sfârşitul anului, a declarat această persoană pentru CNBC.

Wall Street Journal a relatat anterior, vineri, că 1.000 de angajaţi au fost deja disponibilizaţi, iar aceste disponibilizări fac parte din totalul planificat, a declarat sursa pentru CNBC.

Această persoană a cerut să rămână anonimă deoarece nu este autorizată să vorbească cu presa despre chestiuni interne.

Investigaţia Departamentului de Justiţie va remodela probabil compania în mod fundamental, a declarat angajatul pentru CNBC.

Dacă Binance optează pentru soluţionarea acuzaţiilor DOJ, ar putea duce la o plată de mai multe miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Reuters a relatat că procurorii federali au analizat încălcarea legii împotriva spălării banilor şi acuzaţiile de evitare a sancţiunilor, acuzaţii care ar îngreuna posibilitatea ca Binance sau fondatorul Changpeng Zhao să continue să obţină licenţe de funcţionare.

Un purtător de cuvânt al Binance a contestat faptul că reducerile ar afecta 3.000 de angajaţi, spunând că numărul „pur şi simplu nu este corect”.

Purtătorul de cuvânt a spus: „Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu major, a devenit clar că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizaţiei, pentru a ne asigura că rămânem agili şi dinamici.

Acesta nu este un caz de corectare, ci mai degrabă de reevaluare dacă avem talentul şi expertiza potrivite în roluri critice.”

Binance s-a confruntat cu probleme de reglementare semnificative în ultimele luni, culminând cu procese din partea Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare Comisia pentru tranzacţii cu contracte futures pentru mărfuri, pentru presupusa manipulare greşită a activelor clienţilor şi operarea unei burse ilegale, neînregistrate în SUA.

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a respins în mod repetat preocupările cu privire la viitorul platformei de tranzacţionare, chiar şi după ce a fost numit personal în procesul SEC.

Binance în sine a suferit în mod semnificativ din cauza proceselor din partea autorităţilor de reglementare din SUA, cu retrageri de valută de sute de milioane de dolari.

Compania a înregistrat, de asemenea, o serie de plecări cheie ale directorilor executivi.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 12:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 12:53 // Actual //  Ursu Victor

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri o nouă ofensivă tarifară globală, în care a inclus 183 de state și teritorii – printre care și… Insula Heard și Insulele McDonald, situate la peste 1.700 km de Antarctica și populate exclusiv de pinguini, foci și păsări marine. Populație umană: zero. Exporturi către SUA: tot zero.

Măsura face parte dintr-o strategie autointitulată „protecționism reciproc”, prin care SUA impune tarife de până la 50% statelor și regiunilor cu care are un deficit comercial.

Insulele Heard și McDonald, teritorii izolate ce aparțin Australiei, au fost incluse pe listă fără să aibă vreo activitate economică internațională. Alături de ele, și Diego Garcia, un atol din Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, a fost vizat de un tarif „general” de 10% – deși acolo nu trăiesc civili, ci doar personal militar, în proporție covârșitoare american.

„Trump a reușit performanța să taxeze teritorii care nu exportă nimic și unde singurii rezidenți sunt foci, pinguini și soldați americani. Asta da reciprocitate!”, a comentat ironic un analist internațional pe platforma X.

În lista de ținte comerciale se regăsesc însă și parteneri economici majori:

China – tarif de 34%
Uniunea Europeană – 20%
Vietnam – 46%
Indonezia – 32%, în special pentru cafea
Marea Britanie, Mexic și Canada – 10%

Tarifele se aplică în mod uniform, fără a ține cont de relațiile economice strategice sau de efectele colaterale: Vietnamul, de exemplu, este locul unde multe companii americane, precum Nike, și-au relocat producția pentru a evita tarifele anti-China. Acum, aceste mutări devin inutile.

În cazul Indoneziei, consumatorii americani vor plăti mai mult pentru cafea, chiar dacă SUA nu exportă aproape deloc cafea în regiune. „Reciprocitatea” lui Trump riscă să lovească exact în consumatorul american, spun economiștii.

Paradoxal, țări precum Rusia, Iran, Cuba, Brunei, Somalia, Seychelles sau Tuvalu NU au fost vizate de noile măsuri. Rusia, de exemplu, a fost scutită, în ciuda unui volum comercial de 3,5 miliarde USD în 2024, în principal din comerțul cu îngrășăminte.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!