Platforma DA solicită noi audieri: ANRE și Consiliului Concurenței să explice scumpirea carburanților

04 Mai 2021, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Mai 2021, 10:48 // Actual //  Otilia Cotruța

Platforma DA cere convocarea urgentă a ședinței Comisiei economie, buget și finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră, care rezultat a ultimelor scumpiri pe piața petrolieră.

Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că pe fundalul haosului guvernamental companiile petroliere depășesc orice linie roșie.

„Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțiuni multiple concertate ale acestor companii, petroliștii recurg din nou la acorduri de cartel, fiind încrezuți că nici de data aceasta nu vor fi sancționați. A avut loc a șasea majorare a prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou absolut nejustificată în contextul cotațiilor internaționale la țiței. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultură”, afirmă Slusari.

Alexandr Slusari califică acțiunile petroliștilor drept „o sfidare crasă a bunului simț” în ideea majorării veniturilor acestora în ajunul modificării metodologiei de calculare a prețului minim la produsele petroliere.

Citește și: 

În ultimii trei ani prețul benzinei în Moldova, de fapt, S-A MICȘORAT. De ce astăzi costă 20 de lei litrul

Interviu. ANRE, despre piața petrolieră. Cum să înțelegem dacă avem sau nu un preț corect pentru benzină

Interviu Newsmaker: Cineva dorește să creeze un colaps de combustibil și să-l folosească în scopuri politice

Realitatea Live22 Iun. 2021, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 09:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Sănătății de la Roma a anunțat că, începând de luni, 28 iunie, italienii vor renunța la purtarea măștii în aer liber. De asemenea, Olanda și Spania au anunțat că renunță la masca în aer liber din 26 iunie.

Vor renunța la mască în aer liber doar locuitorii din „zonele albe”, în care răspândirea virusului este scăzută. Până la începutul săptămânii viitoare, toată Italia va deveni „albă”.

Totuși, masca va fi în continuare purtată în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Incidența infectării este mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută au fost mai puțin de 1.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

Peste 50% dintre italieni au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin. Este cel mai bun procent dintre țările mari ale Uniunii Europene.

Olanda și Spania vor renunța și ele la purtarea măștii în aer liber, din 26 iunie.