PREMIERĂ! Primul magazin de machiaj pentru bărbați din lume, gata de deschidere

23 Iul. 2021, 13:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 13:23 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Primul magazin de machiaj pentru bărbați din lume va fi deschis în Carnaby Street din Londra, vineri, 23 iulie. Magazinul „War Paint For Men” va vinde produse de îngrijire pentru bărbați, inclusiv creme hidratante colorate, anticearcăn, geluri pentru barbă, frunte și sprâncene, toate adaptate pieței masculine, scrie Daily Star.

Pe lângă faptul că vinde o gamă completă de produse, magazinul va oferi bărbaților șansa de a afla despre opțiunile de machiaj și produsele pe care le pot încerca.

War Paint spune că principiul lor scop a fost să ofere bărbaților mai multe opțiuni de îngrijire personală și, prin aceasta, să îmbunătățească încrederea bărbaților.

Marca și fondatorul său, Danny Gray, au fost susținători pasionați ai problemelor de sănătate mintală a bărbaților, o temă care va fi prezentă în magazin.

Acest lucru a condus la o colaborare cu The Lions Barber Collective, un grup de frizeri de ultimă generație non-profit, instruiți în sprijinul sănătății mintale pentru a ajuta la prevenirea sinuciderii masculine.

Magazinul „War Paint for Men” va acționa în felul următor, plătind o tunsoare, clienții vor ajuta la salvarea de vieți.

Fondatorul „War Paint for Men”, Danny Gray, a spus: „Sunt atât de mândru și încântat că deschid primul magazin din lume de branduri de machiaj pentru bărbați la Londra.”

„Pentru mine a fost atât de important încât nu a fost vorba doar despre deschiderea unui magazin pentru a vinde produse, ci despre crearea unui spațiu în care oamenii vor avea experințe.”, a mai menționat Danny Gray. 

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală