Președintele din El Salvador vrea Bitcoin ca mijloc legal de plată. Ar putea ajuta la dezvoltarea țării

07 Iun. 2021, 10:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 10:14 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, va propune congresului țării o legislație prin care Bitcoinul să fie acceptat ca mijloc legal de plată.

Președintele în vârstă de 39 de ani, care a menținut ratingurile de aprobare peste 90% și a făcut din Twitter canalul său preferat de comunicare, l-a caracterizat ca o idee care ar putea ajuta El Salvador să avanseze.

„Săptămâna viitoare voi trimite Congresului un proiect de lege care va face din Bitcoin o plată legală în El Salvador”, a spus Bukele. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la includerea financiară a mii în afara economiei formale și în pe termen lung, sperăm că această mică decizie ne poate ajuta să împingem omenirea cel puțin un pic în direcția cea bună ”.

Dolarul SUA este moneda oficială a El Salvador. Aproximativ un sfert dintre cetățenii El Salvador locuiesc în Statele Unite și anul trecut, în ciuda pandemiei, au trimis acasă peste 6 miliarde de dolari în remitențe, scrie Euronews.

Partidul New Ideas al lui Bukele deține o supermajoritate în noul congres de la 1 mai, oferind oricărei propuneri legislative din partea președintelui o mare probabilitate de adoptare.

Bukele nu a oferit detalii suplimentare despre planul său, dar în mesajele ulterioare de pe Twitter, a menționat că Bitcoin ar putea fi „cel mai rapid mod de a transfera 6 miliarde de dolari pe an în remitențe”. El a spus că o mare parte din aceste transferuri de bani s-au pierdut în prezent intermediarilor și cu Bitcoin ar putea beneficia mai mult de un milion de familii cu venituri mici.

El a mai spus că 70% din populația El Salvador nu are un cont bancar și lucrează în economia informală. Bitcoin ar putea îmbunătăți incluziunea financiară, a spus el.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.