Președintele din El Salvador vrea Bitcoin ca mijloc legal de plată. Ar putea ajuta la dezvoltarea țării

07 Iun. 2021, 10:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 10:14 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, va propune congresului țării o legislație prin care Bitcoinul să fie acceptat ca mijloc legal de plată.

Președintele în vârstă de 39 de ani, care a menținut ratingurile de aprobare peste 90% și a făcut din Twitter canalul său preferat de comunicare, l-a caracterizat ca o idee care ar putea ajuta El Salvador să avanseze.

„Săptămâna viitoare voi trimite Congresului un proiect de lege care va face din Bitcoin o plată legală în El Salvador”, a spus Bukele. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la includerea financiară a mii în afara economiei formale și în pe termen lung, sperăm că această mică decizie ne poate ajuta să împingem omenirea cel puțin un pic în direcția cea bună ”.

Dolarul SUA este moneda oficială a El Salvador. Aproximativ un sfert dintre cetățenii El Salvador locuiesc în Statele Unite și anul trecut, în ciuda pandemiei, au trimis acasă peste 6 miliarde de dolari în remitențe, scrie Euronews.

Partidul New Ideas al lui Bukele deține o supermajoritate în noul congres de la 1 mai, oferind oricărei propuneri legislative din partea președintelui o mare probabilitate de adoptare.

Bukele nu a oferit detalii suplimentare despre planul său, dar în mesajele ulterioare de pe Twitter, a menționat că Bitcoin ar putea fi „cel mai rapid mod de a transfera 6 miliarde de dolari pe an în remitențe”. El a spus că o mare parte din aceste transferuri de bani s-au pierdut în prezent intermediarilor și cu Bitcoin ar putea beneficia mai mult de un milion de familii cu venituri mici.

El a mai spus că 70% din populația El Salvador nu are un cont bancar și lucrează în economia informală. Bitcoin ar putea îmbunătăți incluziunea financiară, a spus el.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 16:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 16:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cristiano Ronaldo a fost înșelat cu aproape 300.000 euro la o agenție de turism. De mai bine de trei ani, vedeta fotbalului era amăgit fără să-și dea seama.

Astfel, timp de 3 ani Ronaldo a fost  înșelat 288.000 de euro de angajat unei companii de turism, Maria Silva.

Potrivit informațiilor, jucătorul de fotbal în vârstă de 36 de ani încredințase cardurile de credit și codurile aferente angajatei de la agenția de turism. Așadar, între februarie 2007 și iulie 2010, agenția a rezervat peste 200 de călătorii pe care vedeta portugheză nu le-a făcut, dar banii au intrat în contul ei. Suma totală a înșelătoriei este de 288.000 de euro și, potrivit cotidianului Jornal de Noticias. Ronaldo nici nu a observat că îi lipsesc banii.

Ronaldo nu este singura victimă în acest caz. Agentul său, Jorge Mendes, precum și jucătorii Nani și Manuel Fernandes au fost de asemenea înșelați pentru o sumă totală de 350.000 de euro. Acum, acuzata a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare cu suspendare în 2017 de un tribunal din Porto.

Și a acceptat să returneze banii foștilor ei clienți pentru a evita închisoarea. Angajata se ocupa de deplasările fotbaliștilor și ale familiilor acestora, reprezentați de această companie. Misiunea agentei era de a oferi un tratament personalizat și confidențial acestor clienți speciali și bogați. Ea a câștigat astfel încrederea mai multor jucători, printre care se numără și Cristiano Ronaldo.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală