Urmau să scoată din țară peste 87 000 de țigarete, dar cîinele Vert i-a împiedicat. Capturi de țigări la vama Cahul

07 Iun. 2021, 11:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 11:17 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Angajații vamali de la Cahul, asistați de câinele de serviciu – Vert, au contracarat două tentative de scoatere ilegală din țară a peste 87 000 de țigarete nedeclarate, destinate comercializării ilicite în UE.

Țigaretele au fost depistate în două microbuze cu numere de înmatriculare moldovenești, ce se deplasau spre Franța.

Produsele au fost descoperite cu ajutorul câinelui Vert. Patrupedul Serviciului Vamal a semnalat, prin reacție, prezența acestora în regiunea tavanului.

În urma verificărilor, vameșii au constatat că cele două mijloace de transport au fost modificate cu locuri special amenajate pentru a ascunde bunurile de la controlul vamal. De asemenea, angajații Serviciul Vamal au extras din cele două automobile 87 400 de țigarete de diverse mărci.

Mijloacele de transport cât și produsele din tutun au fost confiscate. Cazul este cercetat pentru a stabili toate circumstanțele.

Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să respecte prevederile legale. 

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.