Primește 5% cashback la toate plățile cu cardul Paynet Mastercard

07 Mart. 2023, 10:05
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Mart. 2023, 10:05 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Avem o veste excelentă pentru toți cei care dețin deja un card Paynet Mastercard virtual sau fizic! Începând de azi, la orice cumpărătură online sau în magazin, primești 5% cashback! Asta înseamnă că după fiecare plată efectuată, Paynet îți întoarce banii înapoi în doar câteva secunde. Nu trebuie să aștepți 14 zile sau o lună pentru a primi cashback, banii sunt transferați imediat în contul tău. De asemenea, vei primi notificări în timp real cu privire la cashback-ul primit. Banii devin disponibili pentru utilizare imediat după efectuarea plății, fără rețineri sau restricții.

Testează chiar acum, cumpără-ți o cafea și vezi cât de repede primești cashback-ul. Doar o singură regulă se aplică: mai multe plăți efectuate = mai mult cashback acumulat.

  • Unde se poate achita pentru a primi cashback?

Poți achita oriunde, atât în magazinele online sau fizice din Moldova, cât și în cele din străinătate, care acceptă plata cu cardul.

  • Cât cashback primești?

Pentru fiecare plată efectuată, vei primi 5% cashback, cel mult 100 lei, per tranzacție. Această ofertă este valabilă între 6 martie și 6 mai 2023. Cu cât faci mai multe plăți, cu atât primești mai mult cashback.

  • Încă nu ai card Paynet Mastercard?

Comandă cardul virtual sau fizic folosind aplicația Paynet. Cardul virtual se emite în 30 de secunde și poate fi atașat la Apple Pay sau Google Pay. Cardul fizic este livrat gratuit până la ușa ta.

  • Care sunt costurile?

Cardul Paynet Mastercard este gratuit. Nu există taxe lunare sau anuale de deservire și nu există comisioane ascunse. Este unul dintre cele mai avantajoase carduri din acest punct de vedere. Poți folosi cardul în orice moment și în orice loc.

  • Este cardul valabil doar în Moldova?

Nu, cardul Paynet Mastercard este valabil în orice țară. Poți comanda cardul virtual și din străinătate, fără a fi necesară livrarea fizică a cardului. Adaugă-l imediat la Apple sau Google Pay și utilizează-l instant, fie online sau offline.

  • Care este avantajul plăților în altă valută?

Atunci când faci plăți în valute străine, cum ar fi EUR sau USD, beneficiezi de cel mai mic curs de schimb valutar, ceea ce reprezintă o economie semnificativă în timpul călătoriilor sau cumpărăturilor din străinătate.

Paynet digitalizează cu success serviciile financiare din Moldova și de peste hotare. Portofelul electronic Paynet este o soluție comodă și rapidă de a efectua plăți, de a primi și de a transfera bani local și internațional. Împreună cu Mastercard, pentru prima dată în Moldova am lansat cardul Virtual, însoțit de cardul tradițional, cel de plastic.

Campania de cashback este organizată cu susținerea Mastercard Moldova. 

  • Ai întrebări?

Contactează-ne la numărul de telefon, Skype, Viber sau Whats App: (+373) 68 425 125

Scrie-ne pe Facebook sau Instagram.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău