Prin cea mai mare intersecţie din Moldova trec zilnic 77 mii vehicule. Unde se află

20 Aug. 2021, 11:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Aug. 2021, 11:12 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Pe parcursul ultimelor luni, până spre luna iunie, mai mulţi şoferi care traversau traseul M2 în zona nodului rutier din apropierea intrării în orăşelul Cricova, puteau vedea tot soiul de camere pe tripoduri, pe care unii le credeau drept radare. De fapt, erau camerele Agenţiei de Stat a Drumurilor, care numărau vehiculele, pentru estimarea statistică a situaţiei de la întregul nod rutier, scrie piataauto.md.

Intersecția, sau, mai corect, nodul rutier este situată la circa 6 km faţă de marginea Chişinăului, în partea de nord a lui şi e cea mai mare din Moldova. Aici, într-un singur nod, sunt 7 braţe mari, în 3 nivele, prin acelaşi punct, la diferite nivele trecând traseele M5 (numit anterior M14), R6 (M2), M21, M1 (E581), R4 şi E58.

Aşadar, procesul de numărare a celor de la Agenţia de Stat a Drumurilor (ASD) a scos la iveală câteva cifre curioase. Prin această intersecţie, spre exemplu, trec în fiecare zi aproape 77 mii de vehicule, cu o medie de 76,797 vehicule. Iar dacă aceste cifre îţi par mari, atunci află că cei de la ASD au estimat că această cifră va creşte către anul 2043 la 182,005 vehicule pe zi!

Respectiv, situaţia traficului de azi şi creşterea lui constantă impune soluţii de lărgire a infrastructurii la acest nod rutier şi a traseelor ce trec pe aici. Spre exemplu, traseul M1 ar putea fi lărgit la 4 benzi în zona trecerii sale sub cele două poduri din zonă. De asemenea, traseul numit acum R6, mai cunoscut nouă ca M2 sau Chişinău-Orhei, ar trebui să-şi mărească numărul de benzi de la 4 la 6 în zona intersectării sale cu sensul giratoriu din acest nod şi în zona de traversare a două poduri, imediat după sensul giratoriu în direcţia Chişinăului. Aici nu există acum benzi corecte de accelerare şi se creează situaţii de risc şi ambuteiaje.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 11:20 // Actual //  Lupu Eduard

Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos.

În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore pentru jocuri de noroc, în contextul scandalurilor în care este implicată casa de pariuri cu rădăcini rusești, scrie portalul iGamingNext.

De mai mulți ani, 1xBet și compania sa mamă, 1XCorp, cu sediul central în Cipru, operează în baza licenței Curaçao e-Gaming (CEG), emisă de statul insular din Caraibe.

Procedura de insolvabilitate a 1XCorp a fost inițiată în noiembrie 2021 într-o instanță din Curaçao. Cazul a fost înaintat în august 2021 de către Fundația pentru reprezentarea victimelor jocurilor de noroc online (SBGOK), o organizație care reprezintă jucătorii care susțin că au fost înșelați de operatorii licențiați în Curaçao. Grupul care a depus plângerea susține că 1XCorp, compania mamă a 1xBet, a refuzat să plătească câștigurile clienților și că datorează taxe neplătite în Curaçao.

Deși instanța s-a pronunțat inițial în favoarea SGBOK și a declarat falimentul 1XCorp, compania a contestat cu succes decizia și a obținut anularea acesteia. SGBOK a mers cu recurs în instanță și a avut câștig de cauză, dar a urmat un nou recurs. În data de 25 noiembrie, Procurorul general din Curaçao a recomandat oficial Curții Supreme de Justiție să susțină falimentul 1xBet. Iar presa locală scrie că, de regulă, Curtea ține cont de recomdnările Procuraturii Generale.

Autorii articolului relatează că suita controverselor legate de 1xBet are o istorie lungă. Aici ei amintesc despre cel mai recent caz, când casa de pariuri a fost acuzată de colectarea datelor personale ale ucrainenilor, în condițiile războiului cu Rusia și despre retragerea licenței de către autoritățile de la Kiev.

Un alt scandal scos în evidență ține de practicile dubioase, folosite de această casă de pariuri în Marea Britanie, în perioada de până la 2019, relatate de  The Sunday Times.

Potrivit publicației britanice, Cluburile de fotbal Chelsea, Liverpool și Tottenham Hotspur s-au confruntat atunci cu acuzații de spălare a imaginii 1xBet, una dintre cele mai controversate firme de pariuri din lume, ale cărei operațiuni în Marea Britanie au fost suspendate.

1xBet a fost creată în 2007. În 2019, compania a sponsorizat Chelsea FC și Liverpool FC, până în momentul în care operațiunile sale au fost interzise în Marea Britanie, ca urmare a investigației de la Sunday Times.

Cu toate acestea, în august 2022, 1xBet a încheiat un acord de sponsorizare cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, devenind partenerul său oficial regional în Africa și Asia, în pofida trecutului controversat al casei de pariuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău