Prințul Charles a primit o valiză cu 1 milion de euro de la un șeic din Qatar

27 Iun. 2022, 09:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Iun. 2022, 09:53 // Au Bani //  MD Bani

Prințul de Wales a primit o valiză cu un milion de euro de la un fost prim-ministru din Qatar, a relatat săptămânalul „Sunday Times”, care precizează că aceasta a fost doar una dintre cele trei donații, în valoare totală de trei milioane de euro, făcute cash de șeicul Hamad bin Jassim al Than.

Potrivit „Sunday Times”, prințul Charles a primit personal toate cele trei donații, în numerar, de la fostul prim-ministru, între 2011 și 2015. O dată, banii ar fi fost înmânați într-o valiză în timpul unei întâlniri la Clarence House. Într-o altă ocazie, susține publicația, banii au fost puși în saci de transport de la magazinul „Fortnum and Mason”, relatează BBC.

Clarence House a reacționat la articolul de presă și a precizat că donațiile de la șeic au fost transmise imediat către una dintre organizațiile caritabile ale prințului și că au fost urmate toate procedurile corecte.

Nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale, a precizat, de altfel, și The Sunday Times, însă grupul anti-monarhie Republic a anunțat că va cere lansarea unei anchete.

Fondul caritabil al Prințului de Wales are drept scop „să transforme vieți și să construiască comunități durabile”, prin acordarea de granturi pentru cauze nobile în domenii precum conservarea, educația, sănătatea și incluziunea socială. Fondul a declarat pentru „Sunday Times” că administratorii săi au ajuns la concluzia că donatorul este legitim și auditorii săi au aprobat donația.

Donațiile către organizațiile caritabile ale prințului Charles au fost analizate în ultimele luni, în urma unor acuzații potrivit cărora una dintre acestea a oferit unui donator saudit ajutor pentru a obține un titlu onorific și cetățenie britanică.

În noiembrie, Michael Fawcett, care zeci de ani a fost mâna dreaptă a prinţului Charles, a renunţat la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate ale prinţului britanic, la câteva săptămâni după ce „Sunday Times” afirmase că ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii. Poliţia metropolitană şi Comisia de Caritate din Marea Britanie au investigat aceste informaţii, precizează Reuters.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău