Probleme pentru Apple: Producția de iPhone 13 a scăzut cu 20% în septembrie-octombrie. Mai puține cadouri de Crăciun

08 Dec. 2021, 11:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2021, 11:51 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Producția de smartphone-uri iPhone 13 a scăzut cu 20% față de planurile anterioare în septembrie și octombrie. Producția a fost întreruptă din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare, a restricțiilor privind utilizarea energiei și din cauza lipsei de cipuri.

După lansarea gamei iPhone 13 și a noilor iPad-uri în septembrie, o amenințare majoră planează asupra Apple, care încearcă să țină pasul cu lipsa cipurilor la nivel mondial și cu întreruperile din lanțul de aprovizionare. Problema apare în momentul în perioada sărbătorilor, când consumatorii aleg cadourile.

În octombrie, pentru prima dată în mai mult de un deceniu, asamblarea iPhone și iPad a fost întreruptă timp de mai multe zile din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare și a restricțiilor privind utilizarea energiei electrice în China, potrivit Nikkei.

Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, realocarea componentelor partajate a comprimat și mai mult asamblarea iPad, ceea ce a dus la un volum de producție cu aproximativ 50% mai mic decât cel planificat, în timp ce prognoza de producție pentru generațiile mai vechi de iPhone-uri a scăzut, de asemenea, cu aproximativ 25%, a adăugat Nikkei.

În plus, Apple le-a spus furnizorilor săi de componente că cererea pentru gama iPhone 13 a încetinit.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău