Profesoara de 31 de ani care și-a abandonat jobul și s-a angajat la supermarket. Veniturile i-au crescut cu 50%

29 Oct. 2023, 13:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
29 Oct. 2023, 13:26 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Salariile din Educație nu au fost niciodată mulțumitoare pentru dascăli, atât la noi, cât și în multe alte țări din Europa sau chiar din SUA. Este și motivul pentru care mulți profesori decid să abandoneze catedra și să se îndrepte spre joburi mai bănoase, chiar dacă cele mai multe sunt considerate ”sub demnitatea” de dascăl.

Maggie Perkins este un exemplu în acest sens. Profesoara americană în vârstă de 31 de ani a renunțat să mai predea în urmă cu un an și s-a angajat la un supermarket. Este mulțumită de veniturile sale, dar și de programul fix care îi permite să aibă timp pentru familie.

„Câștig cât un profesor cu 15 ani de experiență și cu 50% mai mult decât câștigam când am renunțat”, spune ea.

Decizia luată de Meggie a fost intens criticată de apropiații săi. “Când le spun oamenilor ce fac acum, majoritatea mă întreabă: Ăsta e jobul la care ai visat? sau Crezi că este o carieră demnă pentru tine?”, povestește fosta profesoară. Care mai spune că e conștientă că jobul la supermarket reprezintă o retrogradare. “Dar nu îmi mai găsesc împlinirea sau simțul valorii numai în muncă. Prioritatea mea este să am o diferență clară între viața mea personală și cea profesională. Vreau să petrec timp cu soțul meu și cu cei doi copii ai noștri și să urmăresc lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru mine. Tocmai de aceea mă bucur să sărbătoresc prima mea aniversare de lucru la Costco (n.r. numele supermarketului la care s-a angajat). Niciodată nu am fost mai fericită”, spune profesoara, care timp de opt ani a predat istorie la gimnaziu și liceu.

În 2022, ultimul an în care a predat, salariul său a fost de 47.000 de dolari pentru întreg anul. “Am lucrat 60 de ore pe săptămână și am făcut tone de ore suplimentare neplătite. Între presiunile administrative, cerințele de testare și rezistența necesară pentru a preda în perioada de vârf a pandemiei, eram epuizată. Am simțit că îmi lipsește un scop. Așa că am început să caut soluții alternative care să-mi ofere puțin spațiu de respirație”, a mai povestit profesoara pentru cnbc.com.

Dascălul spune că a aplicat pentru mai multe locuri de muncă, inclusiv la Costco și Amazon. “În septembrie 2022, am început cu normă întreagă în echipa unui nou depozit. La început, am câștigat 18,50 dolari pe oră – puțin mai puțin decât am câștigat ca profesor. Am făcut săptămâni de lucru de 40 de ore, cinci zile pe săptămână și am primit o mărire de 1 dolar pe oră când am atins 1.000 de ore. Nu după mult timp, echipa de formare în marketing a venit în locația noastră și mi-au arătat că aș putea fi în continuare un educator, însă într-un context diferit. Așa că, atunci când s-a deschis o poziție în Issaquah, Washington, am aplicat imediat. Acum sunt dezvoltator de conținut și formator de marketing pentru biroul corporativ. Creez materiale interne pentru a educa angajații despre politici și procedurile de servicii pentru clienți. Călătoresc în diferite depozite și antrenez noi membri ai echipei. Câștig cât un profesor cu 15 ani de experiență și cu 50% mai mult decât am câștigat când am renunțat la catedră”, a mai povestit Meggie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău