Propagandista lui Putin lovește din nou: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu în zile”

22 Mai 2022, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Mai 2022, 11:14 // Actual //  bani.md

Unul dintre principalii și cei mai faimoși propagandiști ai lui Putin, Margarita Simonyan, în vârstă de 41 de ani, este redactorul șef al RT, fostul Russia Today. Propagandistei, care este împotriva Ucrainei, Uniunii Europene şi împotriva Occidentului, state precum Canada, Marea Britanie și Australia, i s-au impus sancțiuni ca tuturor celorlalți oligarhi. Dar nimic n-o poate opri să facă declarații halucinante zi de zi la postul de televiziune.

Margarita Simonyan s-a născut într-o familie armeană din Krasnodar, a trăit un an în Statele Unite în timpul anilor de școală într-un program de schimb. Ulterior, Margarita a absolvit Facultatea de Jurnalism, iar propaganda și-a început-o într-un moment potrivit, războiul cecen. Ea a reușit să se facă auzită iar pasul următor a fost să se mute la Moscova fiind alăturată foarte repede grupului prezidențial de jurnaliști.

Este evident că în domeniul propagandei Margarita a dat dovadă de abilități remarcabile care i-au permis să conducă canalul nou creat Russia Today la vârsta de 25 de ani. Următorul pas în carieră a fost să conducă agenția Russia Today și agenția de presă Sputnik.

Propagandista lui Putin, cu vocația de a minți şi a manipula, se dezlănțuie din nou la postul de televiziune

Propagandista Margarita Simonyan, șefa canalului de televiziune RT (este fostul post Russia Today), a afirmat într-o emisiune la televiziunea publică Rossiya-1 că, dacă ar fi vrut, Moscova ar fi rezolvat Ucraina în câteva ore, nu în zile, dar a decis altfel pentru că armata rusă efectuează o „operațiune militară specială” în țara vecină și „nu un război”.

Cu siguranță am fi putut, dacă voiam asta, să rezolvăm cu Ucraina nu doar în zile, ci în ore. Dar noi efectuăm un soi de operațiune militară specială, și tocmai din acest motiv nu e vorba de un război, ci de o operațiune. Nu așa se efectuează un război. Îi compătimim pe toți cei de-acolo. Asta în primul rând. Al doilea lucru e că realizăm că mulți oameni de acolo sunt de partea noastră și că sunt ostatici, a declarat Margarita Simonyan la postul Rossiya-1.

La televiziunile rusești propaganda a atins cote maxime

În fiecare zi, an de an, Margarita Simonyan minte aproape despre orice: denaturează faptele, manipulează, reduce la tăcere, dă totul numai cum îi convine ei și primește mulți bani pentru asta. Mai mult, nu numai că primește bani pentru munca ei de propagandă, ci îi fură activ și din buzunarele contribuabililor ruși, scrie tsn.ua.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală