Proprietarii iahturilor confiscate în Spania şi Franţa pot plăti pentru întreţinerea navelor în ciuda sancţiunilor

20 Oct. 2022, 10:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Oct. 2022, 10:57 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Autorităţile din Spania şi Franţa permit proprietarilor de iahturi să plătească pentru întreţinerea navelor lor, în ciuda sancţiunilor impuse de occident oligarhilor ruşi în urma războiului din Ucraina, potrivit Reuters.

Spania şi Franţa le permit proprietarilor de iahturi blocate să plătească pentru întreţinerea acestora, au declarat trei surse pentru Reuters.

În Spania, şase nave au fost confiscate în urma sancţiunilor impuse după invazia Rusiei în Ucraina în februarie. Majoritatea proprietarilor îşi plătesc taxele de întreţinere, de echipaj, de acostare şi de asigurare, a declarat o sursă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

În mod normal, persoanelor fizice li se interzice să facă tranzacţii financiare în jurisdicţiile în care sunt sancţionate, dar guvernele spaniol şi francez autorizează plăţile în conformitate cu legislaţia UE şi naţională, confirmă trei surse.

Ministerul spaniol de Finanţe a declarat pentru Reuters că o lege din 2014, adoptată după anexarea Crimeei de către Rusia, permite persoanelor sancţionate să facă plăţi esenţiale pentru întreţinerea activelor.

Plăţile au loc în pofida promisiunilor unor guverne occidentale de a face din confiscarea averilor de lux ale aliaţilor preşedintelui rus Vladimir Putin un element central al eforturilor lor de a sancţiona Moscova, scrie ZF.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău