Putin, cea mai perversă manevră. Vor cădea capete de nevinovați, cel mai probabil

11 Nov. 2022, 17:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Nov. 2022, 17:43 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, strateg militar, a analizat situația de pe frontul din Ucraina, menționând că retragerea trupelor ruse din regiunea Herson este o dovadă că Putin este ancorat încă în realitate și poate lua decizii responsabile.

Cu toate acestea, retragerea trupelor poate fi și o dovadă că liderul rus și-a găsit răspunzătorii pentru eșecul militar de pe front, potrivit strategului. Fuga din Herson este sfârșitul planului rus de a captura Odesa.

Putin și-a găsit răspunzătorii pentru eșecul din Ucraina

Mick Ryan a susținut că retragerea rușilor din Herson le deschide ușa ucrainenilor pentru recucerirea integrală a sudului.

„În plus, îi aduce pe ucraineni cu încă un pas mai aproape de recucerirea integrală a sudului. Capturarea Hersonului este, de asemenea, o operațiune importantă pentru o viitoare campanie de recucerire a Crimeii”, a susținut generalul.

Strategul militar a susținut că deși armata a început retragerea din regiunea Herson, numele lui Vladimir Putin nu a fost menționat în această acțiune cu un motiv. El ar fi fost totuși, cel care a aprobat retragerea trupelor.

„Nu s-ar fi întâmplat acest lucru fără aprobarea lui Putin. Este o dovadă că Putin poate înțelege realitatea și poate lua decizii raționale. Dar, în același timp, este și o probă că Putin se pregătește să-i facă pe militari țapi ispășitori pentru dezastrul din Ucraina”, este de părere strategul militar australian.

De această dată însă, Mick Ryan e de părere că retragerea rușilor va fi mai organizată, iar ei nu vor lăsa în urmă la fel de mult echipament și muniție, așa cum au făcut-o în Harkov.

Rușii se retrag din Herson

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a ordonat miercuri retragerea trupelor din Herson, în stânga Niprului. Această acțiune este considerată o nouă înfrângere asupra Rusiei. „Procedați la retragerea trupelor” a spus Serghei Șoigu la o televiziune de stat, făcând referire la trupele de pe frontul ucrainean din regiunea Herson. Anunțul său a fost făcut în urma unei propuneri în acest sens a comandantului operaţiunilor ruse în Ucraina, generalul Serghiei Surovikin.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău