Putin, lăsat cu ochii-n soare! Milionarii ruși fug pe capete

14 Iun. 2022, 12:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 12:15 // Actual //  Lupu Eduard

Oligarhii ruși încep să ia distanță de regimul Putin și încep să părăsească Rusia. Mai mulți rușicu averi de aproximativ un milion de dolari intenționează să se stabilească într-un stat european, până la finalul anului. Informațiile sunt bazate pe o analiză cu privire la situația migrației din Rusia, realizată de o firmă cu sediul în Londra.

Un număr de peste 15.000 de milionari ruși intenționează să părăsească țara în acest an, din cauza războiului din Ucraina. Confruntați cu sancțiunile din ce în ce mai dure impuse regimului condus de Vladimir Putin, rușii bogați preferă bunăstarea Occidentului. Ei caută să scape, cât mai repede, din Rusia, înainte ca situația să se degradeze și mai mult. Informațiile apar într-o analiză privind migrația, realizată de o companie cu sediul în Londra, citată de publicația The Guardian.

Conform sursei citate, în jur de 15% dintre rușii cu active în valoare de peste 1 milion de dolari (820.000 de lire sterline) ar urma să emigreze în alte țări. Aceștia sunt hotărâți să o facă până la sfârșitul anului 2022, potrivit datelor privind migrația colectate de firma Henley & Partners. Aceasta este o companie cu sediul în Londra care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia.

„Persoanele înstărite au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie cu privire la problemele actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale unei țări au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru”, a declarat Andrew Amoils, șeful departamentului de cercetare al New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley.

Pe de altă parte, se estimează că, din cauza războiului, Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu avere netă mare (HNWI). Un număr de 2.800 de milionari (sau 42% din toți HNWI din Ucraina) vor părăsi țara până la sfârșitul anului, conform datelor.

Emiratele Arabe Unite au devenit noua destinație de emigrație pentru bogații lumii, depășind Statele Unite sau Marea Britanie.

„Marea Britanie și-a pierdut coroana de centru de bogăție, iar SUA se estompează rapid ca magnet pentru bogații lumii, fiind de așteptat ca Emiratele Arabe Unite să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a declarat Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor de migrare a averilor private internaționale”, se arată în analiza citată.

Estimările arată că aproximativ 4.000 de HNWI se vor muta în Emirate până la sfârșitul anului. Pe locul doi se situează Australia, care se așteaptăî să atragă 3.500 de milionari, urmată de Singapore (2.800) și Israel (2.500). Se așteaptă, de asemenea, ca un număr mare de milionari să se mute în Malta, Mauritius și Monaco.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău