Putin, lăsat cu ochii-n soare! Milionarii ruși fug pe capete

14 Iun. 2022, 12:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 12:15 // Actual //  Lupu Eduard

Oligarhii ruși încep să ia distanță de regimul Putin și încep să părăsească Rusia. Mai mulți rușicu averi de aproximativ un milion de dolari intenționează să se stabilească într-un stat european, până la finalul anului. Informațiile sunt bazate pe o analiză cu privire la situația migrației din Rusia, realizată de o firmă cu sediul în Londra.

Un număr de peste 15.000 de milionari ruși intenționează să părăsească țara în acest an, din cauza războiului din Ucraina. Confruntați cu sancțiunile din ce în ce mai dure impuse regimului condus de Vladimir Putin, rușii bogați preferă bunăstarea Occidentului. Ei caută să scape, cât mai repede, din Rusia, înainte ca situația să se degradeze și mai mult. Informațiile apar într-o analiză privind migrația, realizată de o companie cu sediul în Londra, citată de publicația The Guardian.

Conform sursei citate, în jur de 15% dintre rușii cu active în valoare de peste 1 milion de dolari (820.000 de lire sterline) ar urma să emigreze în alte țări. Aceștia sunt hotărâți să o facă până la sfârșitul anului 2022, potrivit datelor privind migrația colectate de firma Henley & Partners. Aceasta este o companie cu sediul în Londra care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia.

„Persoanele înstărite au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie cu privire la problemele actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale unei țări au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru”, a declarat Andrew Amoils, șeful departamentului de cercetare al New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley.

Pe de altă parte, se estimează că, din cauza războiului, Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu avere netă mare (HNWI). Un număr de 2.800 de milionari (sau 42% din toți HNWI din Ucraina) vor părăsi țara până la sfârșitul anului, conform datelor.

Emiratele Arabe Unite au devenit noua destinație de emigrație pentru bogații lumii, depășind Statele Unite sau Marea Britanie.

„Marea Britanie și-a pierdut coroana de centru de bogăție, iar SUA se estompează rapid ca magnet pentru bogații lumii, fiind de așteptat ca Emiratele Arabe Unite să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a declarat Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor de migrare a averilor private internaționale”, se arată în analiza citată.

Estimările arată că aproximativ 4.000 de HNWI se vor muta în Emirate până la sfârșitul anului. Pe locul doi se situează Australia, care se așteaptăî să atragă 3.500 de milionari, urmată de Singapore (2.800) și Israel (2.500). Se așteaptă, de asemenea, ca un număr mare de milionari să se mute în Malta, Mauritius și Monaco.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău