(FOTO) Nu vei crede că e în Moldova! O vilă plutitoare de pe malul Nistrului își caută proprietarul. Cât costă

14 Iun. 2022, 12:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2022, 12:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Malul Nistrului de la Rîbnița a devenit casa unui proiect imobiliar care ține mai mult de ordinul viselor decât de realitate. Proiectul reprezintă o vilă plutitoare, descrisă de către creatorii săi drept fiind „ruptă din povești”, unde vă puteți bucura de frumusețea zonei pitorești.

Dezvoltatorii au publicat câteva fotografii care arată prima vilă de acest tip din Republica Moldova, ce are fundația scufundată în apele râului Nistru.

Proiectul „unic de felul său” se întinde pe o suprafață de 150 de metri pătrați și are două etaje cu 2 terase, o bucătărie, un living și 2 dormitoare. Fiecare compartiment al „vilei de vis” are un design exclusivist și este dotat cu mobilier de înaltă calitate. Mai mult de atât, acoperișul construcției plutitoare are incorporate câteva baterii solare electrice.

Proprietatea plutitoare este listată pe Mirax la un preț de 170 de mii de euro. Prin urmare acest loc magnific care vă va oferi cu siguranță o odihnă liniștită și plină de inspirație, este încă în căutarea unui proprietar.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 09:50 // Actual //  Lupu Eduard

În prima lună a anului 2023 prin intermediul Programului Prima Casă a fost acordat doar un singur credit, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

De la lansarea Programului de stat „Prima Casă” până în prezent au fost înregistrate 8553 de cereri. Dintre acestea au fost acceptate 8102 de cereri, astfel prin intermediul Programului au fost procurate 8102 locuințe.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 4,43 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 2,1 miliarde de lei.

Din 8102 beneficiari 5561 sunt familii, iar 2541 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,5 ani.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,91 m.p., iar valoarea acestora 640,51 mii de lei. Din numărul total al locuințelor procurate, 7557 sunt amplasate în zonele urbane, iar 545 – în zonele rurale. 7338 locuințe procurate sunt apartamente, iar 764 – case de locuit individuale.

Programul Prima Casă a fost lansat cu m are  fast de fostul lider fugar Vlad Plahotniuc în anul 2018.

„Prin aceste facilități, vrem să-i încurajăm să rămână în sistemul bugetar. Totodată, extensia programului “Prima Casă” va constitui un motiv suplimentar pentru tinerii, care doresc să se angajeze în instituțiile statului”, susținea Plahotniuc.

În data de 25 ianurie 2023, Guvernul a aprobat compensarea majorării ratei dobânzii de până la 4 puncte procentuale din suma majorării. În acest scop, în bugetul de stat pentru anul 2023 au fost prevăzuți 75 de milioane de lei.

Pentru a atenua impactul crizei economice asupra beneficiarilor Programului „Prima casă”, marja maximă aplicată de creditori a fost plafonată la 3%. Anul trecut, Guvernul a alocat resurse suplimentare pentru compensarea a 50% din creșterea dobânzii pentru perioada iulie – decembrie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău