Putin, păcălit ca la alba-neagra. Cine l-a lăsat cu ochii în soare pe Țarul de la Kremlin

09 Oct. 2022, 04:45
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Oct. 2022, 04:45 // Actual //  bani.md

Vladimir Putin se pregătea încă din 2013 pentru un război la scară largă cu NATO. Președintele rus fost indus în eroare de producătorii de arme pentru că voiau să îi facă pe plac. Astfel, liderul de la Kremlin a ajuns să creadă că arsenalul Rusiei era egal sau chiar îl depășea pe cel al SUA.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat în septembrie 2013 fabrica de puști Kalaşnikov. El a inspectat armamentul de acolo, inclusiv noua puşcă AK-12. Această armă a intrat în producție din 2018. Imaginile cu cantitatea imensă de arme poate sugera doar că țarul de la Kremlin se pregătea pentru un război de anvergură cu NATO în Europa de Est încă din 2013.

Putin poate fi văzut, în finalul filmării, când inspectează soldații ruși echipați cu vestă antiglonț cu inserții ceramice și cu un modul GPS în loc de epoleți. În același timp, comandantul de brigadă era dotat cu o tabletă digitală pe care putea vedea poziția fiecărui soldat. În acest context, Putin chiar credea că Rusia dispunea de armament și de artilerie care să se compare cu cel al Statelor Unite.

Soldații ruși nu au primit armele pe care Vladimir Putin le-a inspectat

Cu toate acestea, de când armata rusă a început războiul din Ucraina, niciun soldat rus nu a fost trimis pe front echipat cu astfel de arme sau cu echipamente high-tech. Inclusiv vestele anti-glonț sau sisteme cu vedere în infraroșu pe timp de noapte au lipsit în acest război. Mai mult decât atât, majoritatea soldaţilor ruşi au luptat în aceleași condiții precare precum au luptat soldații sovietici în Afganistan în anii 1980 sau pe Frontul de Est pe durata celui de-al Doilea Război Mondial

Într-o altă filmare din 2017 apare echipamentul unui soldat rus al viitorului. Acesta era echipat cu vestă antiglonţ, de la Institutul Central Ştiinţific de Cercetare pentru Inginerie a Mașinilor de Precizie. Institutul face parte din corporația de stat Rostech. Echipamentul a putut fi observat la expoziția „Rusia se concentrează pe Viitor”, organizată în Sala Centrală de Expoziții Manezh din Moscova.

Cu toate acestea, la cinci ani de la acel eveniment se poate observa ca Federaţia Rusă nu dispune de niciun soldat rus de infanterie astfel echipat. Mai mult decât atât, Moscova a pierdut 60.000 de militari în Ucraina după șapte luni de război, armata rusă fiind împotmolită. Forțele ruse nu au reușit nici să ocupe pe deplin teritoriile vizate de Putin din regiunea Donbass, informează Mediafax.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău