Putin primește o lovitură puternică din partea UE: Finanțarea războiului Rusiei din Ucraina în mare pericol

15 Oct. 2022, 05:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Oct. 2022, 05:21 // Actual //  Lupu Eduard

Dependența țărilor din Uniunea Europeană față de petrolul, gazele naturale și cărbunele din Rusia începe să se diminueze drastic, după mai bine de 7 luni de război în Ucraina. Astfel, Putin primește o lovitură dură din partea statelor europene, care și-au redus exporturile de petrol în septembrie 2022 la doar 35% din total.

Veniturile Rusiei din exporturile de petrol către Uniunea Europeană s-au redus în luna septembrie cu 3,2 miliarde de dolari față de august, potrivit Bloomberg.

Statele UE au plătit doar 15,3 miliarde de dolari Rusiei pentru exporturile de petrol, cel mai mic nivel din acest an de până acum, pe fondul scăderii volumelor și al prețului la țiței, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

Aceasta este o scădere de 3,2 miliarde de dolari, sau 17,3% față de o lună mai devreme, a anunțat AIE în raportul său lunar privind piața petrolului. O scădere a exporturilor de țiței de 260.000 de barili pe zi a contribuit la cea mai mare scădere a veniturilor Rusiei în acest an, a estimat agenția.

Dar veniturile „au fost încă mai mari decât venitul mediu lunar în 2021”, care a fost de 14,9 miliarde de dolari.

Însă, Uniunea Europeană va opri toate importurile maritime de țiței ale Rusiei și majoritatea fluxurilor de pe conducte începând cu 5 decembrie, pentru a sancționa invazia Ucrainei de către Rusia. Din 5 februarie 2023, va intra în vigoare și o interdicție a UE asupra transporturilor de produse petroliere rafinate rusești.

În septembrie, fluxurile zilnice de țiței și produse petroliere ale Rusiei către UE au scăzut cu 390.000 de barili, până la 2,6 milioane de barili. Cota pieței europene în totalul exporturilor naționale a scăzut la doar 35% față de 50% la începutul anului, a comunicat IEA.

O altă lovitură pentru veniturile Rusiei a venit din cauza prețurilor mai mici la țiței. În septembrie, prețul mediu al țițeiului rusesc de referință Ural a scăzut cu 8,7% față de o lună mai devreme, la 68,65 dolari pe baril, potrivit Ministerului de Finanțe al Rusiei.

Realitatea Live

23 Feb. 2024, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Feb. 2024, 17:28 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat că Grecia este pe cale să încheie un acord important privind migrația cu India, în vederea atragerii de forță de muncă calificată și necalificată în sectoarele cheie ale economiei, precum agricultura, construcțiile și turismul.

Potrivit declarațiilor premierului, se estimează că acordul va fi semnat în luna martie și va fi apoi supus ratificării Parlamentului. Conform prevederilor acestui acord, lucrătorii necalificați vor putea sta în Grecia pentru o perioadă de până la cinci ani, însă după 18 luni vor fi obligați să se întoarcă în India pentru o perioadă de șase luni înainte de a reveni în Grecia. Pe de altă parte, lucrătorii calificați vor primi permise de rezidență pentru o perioadă de trei ani consecutive.

Această înțelegere face parte dintr-un plan mai amplu al Guvernului grec, care vizează atragerea a aproximativ 40.000 de lucrători din țările partenere, inclusiv Armenia, Georgia, Republica Moldova, Filipine și Vietnam. Obiectivul principal al acestor acorduri este să rezolve problema deficitului masiv de forță de muncă cu care se confruntă Grecia.

Acest efort vine ca răspuns la adoptarea unei legi în perioada Crăciunului, care facilitează angajarea legală a migranților care lucrează deja în Grecia. Guvernul elen are în plan și îmbunătățirea procedurilor administrative pentru a accelera procesul de emitere a permiselor de rezidență și reînnoirea acestora.

Astfel, Grecia face pași importanți pentru a atrage și integra forța de muncă din alte țări, contribuind astfel la creșterea economică și la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii săi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău