(FOTO) Mii de crabi găsiți morți pe plajele din Zanzibar. Ce s-a întâmplat

14 Oct. 2022, 17:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
14 Oct. 2022, 17:41 // Au Bani //  MD Bani

Guvernul din Zanzibar a deschis o anchetă după ce mii de crabi din familia Portunidae au fost descoperiţi morţi pe plaje, informează vineri BBC.

Începând din 28 septembrie, în presa locală au apărut mai multe relatări despre moartea în masă a unor crabi pe plajele publice din Mtoni, Mizingani şi Forodhani.

Guvernul din Zanzibar i-a îndemnat pe localnici să nu se teamă că fenomenul ar fi cauzat de poluare.

Potrivit primelor rapoarte, schimbările climatice au determinat o schimbare bruscă a temperaturii apei oceanice, un proces care ar putea fi cauza fenomenului.

„Unele vieţuitoare, precum crabii din familia Portunidae, nu pot să reziste la o schimbare bruscă în apa mării, aşadar mor şi cadavrele lor sunt aduse pe ţărm”, a declarat Salum Soud, biolog marin şi directorul Agenţiei de dezvoltare şi pescuit din Zanzibar. Apele oceanului prezintă mai multe straturi de temperatură şi valurile obligă apa aflată la adâncime să urce spre suprafaţă, putând să ducă la niveluri scăzute de oxigen şi, astfel, la moartea crabilor”, a adăugat el.

Moartea în masă a crabilor nu reprezintă însă un incident izolat, a declarat Sheha Mjaja Juma, directorul general al Agenţiei pentru managementul mediului din Zanzibar (ZEMA), pentru cotidianul tanzanian The Citizen, întrucât acelaşi fenomen s-a petrecut şi în Seychelles.

Realitatea Live

23 Iun. 2024, 09:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iun. 2024, 09:06 // Actual //  Lupu Eduard

Maria Căpâlnaș, o femeie din România, deține o colecție impresionantă de mașini de lux în garajul său, printre care se află și un Rolls Royce Cullinan roz, unic în țară. Această bijuterie pe patru roți a fost un cadou de la soțul ei, Don Pedro, un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cei doi s-au căsătorit anul trecut și au împreună o fetiță, moment în care Maria a primit acest cadou în valoare de jumătate de milion de euro.

Pe lângă Rolls Royce Cullinan, Maria Căpâlnaș mai deține un Rolls Royce Ghost, evaluat la 350.000 de euro. Garajul său este completat de două Bentley-uri: un Bentley Bentayga în valoare de 250.000 de euro și un Bentley Continental cu același preț. Deși aceste mașini sunt de obicei conduse de șoferi profesioniști, Maria preferă să fie la volan, bucurându-se de fiecare călătorie.

Pe lângă pasiunea pentru mașini, Maria Căpâlnaș are și o colecție impresionantă de genți de lux. Se estimează că valoarea întregii colecții de genți depășește 1,5 milioane de euro, cu piese individuale ce ajung la prețuri de 100.000 de euro.

Don Pedro, soțul Mariei, are 63 de ani și este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din București, fiind responsabil pentru construirea a peste 10.000 de apartamente. Generozitatea și succesul său în afaceri se reflectă în stilul de viață opulent al soției sale, Maria Căpâlnaș.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău