Putin, prins cu minciuna! S-a făcut de râs definitiv

30 Iun. 2022, 17:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2022, 17:32 // Actual //  Lupu Eduard

Organizația The Project a publicat o analiză a datelor făcute publice de Ministerul Apărării din Rusia cu privire la distrugerile militare provocate Ucrainei. Jurnaliștii au contatat că declarațiile de la Kremlin nu se potrivesc cu realitatea din teren.

„Era falsificării necontenite a realizărilor militare ale Rusiei a început chiar din prima zi a luptei. Datele Ministerului Apărării conțin o mulțime de erori, nu se încadrează în regulile de aritmetică și contrazic geografia și bunul simț“, au concluzionat jurnaliștii care au  studiat 196 de briefing-uri pe tema operațiunii speciale în Ucraina cum este numită invazia de către Rusia.

Potrivit sursei citate, Rusia a raportat cucerirea unor așezări din Ucraina de două ori, deși era vorba despre același teritoriu. Totul pentru a dat impresia că armata rusă avansează rapid, chiar dacă realitatea din teren era alta.

Jurnaliștii spun că nici numărul de echipamente pe care Rusia spune că le-a distrus în Ucraina nu se potrivește cu datele oferite de Kiev. Diferența este mult prea mare.

Ucraina a raportat distrugeri la 98 de avioane militare, 32 de transport și 5 avioane speciale. Potrivit Ministerului Apărării, trupele ruse au distrus 215 avioane militare ucrainene până pe 26 iunie. Jurnaliştii spun că 61 de avioane de antrenament ar fi putut fi incluse în statistici, dar nici în acest caz numărul total nu se potrivește.

Numărul de tancuri a căror distrugere a fost raportată de partea rusă, nu corespunde, de asemenea, cu numărul de echipamente care se afla în Ucraina. Ministerul Apărării a raportat pe 26 iunie eliminarea a 3.800 de vehicule blindate, inclusiv tancuri. Există însă o problemă. Ucraina avea doar 2416 vehicule blindate. Aliații au furnizat aproximativ 700 de tancuri și transportoare blindate de trupe. Chiar dacă ar fi fost toate distruse, tot nu se ajunge la cifrele anunțate de Moscova.

Tot Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că dronele Bayraktar au fost complet distruse. Nici aici cifrele nu se potrivesc. Ucraina avea 36 de astfel de echipamente, iar forțele ruse au anunțat că au distrus deja 84, până în luna iunie. După publicarea datelor, organizația The Project a fost declarată indezirabilă în Rusia.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

11 Aug. 2022, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a anunțat joi că a refuzat o ofertă elvețiană de a reprezenta interesele ucrainene la Moscova și interesele rusești la Kiev fiindcă nu mai consideră Elveția o țară neutră, relatează Reuters.

Țara cantoanelor are o lungă tradiție diplomatică de a acționa ca intermediar între țările ale căror relații s-au deteriorat sau rupt însă Ivan Neciaev, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului rus de Externe, spune că acest lucru nu este posibil în situația de față.

„Elvețienii au fost într-adevăr interesați de opinia noastră privind o posibilă reprezentare a intereselor Ucrainei în Rusia și ale Rusiei în Ucraina”, le-a spus acesta joi reporterilor.

„Am răspuns foarte clar că din păcate Elveția și-a pierdut statutul de stat neutru și nu poate acționa ca intermediar sau reprezentat al nostru”, a relatat el.

Presa din Elveția a scris anterior că obiectivul principal al propunerii elvețiene viza posibilitatea ca ucrainenii care locuiesc în Rusia să primească servicii consulare la ambasada elvețiană din Moscova.

Elveția a anunțat pe 28 februarie că, deși nu este un stat membru al blocului comunitar, va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Anunțul a venit după ce la doar o zi după declanșarea invaziei pe 24 februarie, Berna afirmase inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Elveția spune că nu a renunțat la neutralitatea sa istorică

În martie Elveția a decis să se alinieze inclusiv sancțiunilor UE impuse Rusiei în ceea ce privește bunurile de lux, deși țara cantoanelor este un producător important de astfel de produse.

Însă guvernul elvețian a afirmat că nu va trata răniți de război ucraineni după ce a primit o solicitare în acest sens de la NATO în luna iulie.

La începutul lui august președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat că, în pofida sancţiunilor impuse de țara sa împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”.

El a subliniat distincţia între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

Declarațiile sale au venit în contextul în care Elveția tocmai se alăturase și celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni decis de UE împotriva Rusiei despre care Moscova a afirmat că va avea „consecințe devastatoare” asupra economiei globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău