Putin și-a dus prietenii într-un club de striptease deținut de fosta sa amantă și le-a dăruit „inelele puterii“

29 Dec. 2022, 08:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Dec. 2022, 08:11 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus, în vârstă de 70 de ani și prietenii săi din fostul bloc sovietic au încercat să își consolideze relațiile, care au fost tensionate din cauza războiului din Ucraina, scrie The Sun.

Grupul a fost dus cu un autobuz VIP la club de striptease din Sankt Petersburg, relatează site-ul rus de investigații Project Media și ziarul Kommersant, conform The Sun.

Centrul din Leningrad este deținut de fosta sa iubită Svetlana Krivonoghih, 47 de ani, o fostă menajeră, care este acum una dintre cele mai bogate femei din Rusia care deține un imperiu bancar și imobiliar, spune Project Media.

Liderii Armeniei, Azerbaidjanului și Kazahstanului s-au numărat printre cei găzduiți de Putin la sediul Centrului din Sankt Petersburg.

De asemenea, sursele citate informează că Putin le-ar fi oferit apoi fiecăruia dintre cei opt lideri aflați în vizită bijuterii din aur, alb și galben, „inele ale puterii”.

„Pe scenă sunt spectacole erotice cu acrobații, dansuri de satir pe jumătate goale și o fată întinsă în pat îmbrăcată doar într-un neglije”, mai informează The Sun.

Liderii pe care i-a găzduit sunt toți din Comunitatea Statelor Independente, o confederație liberă de națiuni care au făcut parte odată din Uniunea Sovietică.

Putin le-a dăruit „inele ale puterii” aliaților săi din CSI

Potrivit publicației ruse independente Meduza, liderul de la Kremlin le-a dăruit inele ale „puterii” celor opt șefi de stat din Comunitatea Statelor Independente (CSI) care s-au reunit luni și marți într-un summit la Biblioteca Prezidențială din Sankt Petersburg. Inelele par a fi din aur galben și alb și au întipărită emblema CSI, o structură formată în urma prăbușirii Uniunii Sovietice, alături de urarea „La mulți ani 2023”.

Președintele rus a păstrat un inel pentru el, ceea ce a atras o seamă de comentarii critice pe rețelele de socializare din Rusia în care Putin este comparat cu personajul malefic Sauron din romanul „Stăpânul Inelelor” scris de J.R.R Tolkien. Sauron a făurit nouă inele de aur pentru „bărbați sortiți să moară”.

Singurul dintre liderii de stat din CSI care și-a pus inelul pe deget a fost dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, un aliat al lui Vladimir Putin.

În afară de liderii de stat ai Rusiei și Belarusului, la summitul de la Sankt Petersburg au mai participat premierul Armeniei, Nikol Pașinian, și președinții Azerbaidjanului, Kazahstanului, Kîrgîzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului şi Uzbekistanului.

Summitul de la Sankt Petersburg a avut loc în contextul unor noi tensiuni în regiunea Nagorno-Karabah, unde pretinși activiști de mediu azeri blochează de aproape două săptămâni coridorul Lacin, esențial pentru aprovizionarea acestei regiuni disputate de Armenia și Azerbaidjan. Acest blocaj este organizat în pofida prezenței unei așa-numite forte ruse de menținere a păcii în regiune.

Realitatea Live

25 Feb. 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2024, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

În raportul său recent, Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că nu există niciun indiciu că gruparea limitată de trupe rusești desfășurate în Transnistria ar putea întreprinde operațiuni la sol care să reprezinte o amenințare directă pentru Ucraina.

Această concluzie contrazice temerile anterioare că autoritățile transnistrene ar putea sprijini acțiuni hibride rusești cu scopul de a destabiliza Moldova, prin solicitarea unui referendum pentru aderarea la Rusia. ISW consideră că astfel de acțiuni ar reprezenta o amenințare la adresa stabilității politice și sociale a Moldovei, dar nu ar implica un pericol militar pentru Ucraina.

Forțele ucrainene nu au observat nicio activitate militară în Transnistria care să indice o amenințare iminentă la adresa Ucrainei. ISW afirmă că, în ciuda posibilității unui referendum pentru aderarea la Rusia, probabilitatea unui atac terestru rusesc asupra Ucrainei din Transnistria rămâne scăzută.

Analiza ISW sugerează că gruparea transnistreană a armatei ruse nu ar fi capabilă să lanseze o operațiune terestră semnificativă împotriva Ucrainei, chiar dacă ar dori acest lucru.

Anterior, s-a speculat că în cadrul unui congres al deputaților locali de toate nivelurile, programat pentru 28 februarie în Transnistria, ar putea fi solicitată aderarea regiunii la Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, ISW consideră că acest lucru nu ar duce la un conflict militar direct între Rusia și Ucraina prin intermediul Transnistriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău