Putin și-a dus prietenii într-un club de striptease deținut de fosta sa amantă și le-a dăruit „inelele puterii“

29 Dec. 2022, 08:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Dec. 2022, 08:11 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus, în vârstă de 70 de ani și prietenii săi din fostul bloc sovietic au încercat să își consolideze relațiile, care au fost tensionate din cauza războiului din Ucraina, scrie The Sun.

Grupul a fost dus cu un autobuz VIP la club de striptease din Sankt Petersburg, relatează site-ul rus de investigații Project Media și ziarul Kommersant, conform The Sun.

Centrul din Leningrad este deținut de fosta sa iubită Svetlana Krivonoghih, 47 de ani, o fostă menajeră, care este acum una dintre cele mai bogate femei din Rusia care deține un imperiu bancar și imobiliar, spune Project Media.

Liderii Armeniei, Azerbaidjanului și Kazahstanului s-au numărat printre cei găzduiți de Putin la sediul Centrului din Sankt Petersburg.

De asemenea, sursele citate informează că Putin le-ar fi oferit apoi fiecăruia dintre cei opt lideri aflați în vizită bijuterii din aur, alb și galben, „inele ale puterii”.

„Pe scenă sunt spectacole erotice cu acrobații, dansuri de satir pe jumătate goale și o fată întinsă în pat îmbrăcată doar într-un neglije”, mai informează The Sun.

Liderii pe care i-a găzduit sunt toți din Comunitatea Statelor Independente, o confederație liberă de națiuni care au făcut parte odată din Uniunea Sovietică.

Putin le-a dăruit „inele ale puterii” aliaților săi din CSI

Potrivit publicației ruse independente Meduza, liderul de la Kremlin le-a dăruit inele ale „puterii” celor opt șefi de stat din Comunitatea Statelor Independente (CSI) care s-au reunit luni și marți într-un summit la Biblioteca Prezidențială din Sankt Petersburg. Inelele par a fi din aur galben și alb și au întipărită emblema CSI, o structură formată în urma prăbușirii Uniunii Sovietice, alături de urarea „La mulți ani 2023”.

Președintele rus a păstrat un inel pentru el, ceea ce a atras o seamă de comentarii critice pe rețelele de socializare din Rusia în care Putin este comparat cu personajul malefic Sauron din romanul „Stăpânul Inelelor” scris de J.R.R Tolkien. Sauron a făurit nouă inele de aur pentru „bărbați sortiți să moară”.

Singurul dintre liderii de stat din CSI care și-a pus inelul pe deget a fost dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, un aliat al lui Vladimir Putin.

În afară de liderii de stat ai Rusiei și Belarusului, la summitul de la Sankt Petersburg au mai participat premierul Armeniei, Nikol Pașinian, și președinții Azerbaidjanului, Kazahstanului, Kîrgîzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului şi Uzbekistanului.

Summitul de la Sankt Petersburg a avut loc în contextul unor noi tensiuni în regiunea Nagorno-Karabah, unde pretinși activiști de mediu azeri blochează de aproape două săptămâni coridorul Lacin, esențial pentru aprovizionarea acestei regiuni disputate de Armenia și Azerbaidjan. Acest blocaj este organizat în pofida prezenței unei așa-numite forte ruse de menținere a păcii în regiune.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 11:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 11:57 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Mondială a aprobat o finanțare de 55 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea prestării serviciilor agricole publice, stimularea creșterii orientate spre piață și asigurarea, în același timp, a mecanismelor eficiente de răspuns la crizele emergente, potrivit unui comunicat al instituțiței financiare.

Proiectul va sprijini, de asemenea, oportunitățile de creștere în cadrul lanțurilor valorice pentru lactate, carne, producția horticolă de legume și produse de nișă. Aceste subsectoare oferă un potențial semnificativ pentru antreprenoriat și crearea de locuri de muncă în zonele rurale, în special pentru femei, și pot contribui la realizarea obiectivelor țării în materie de sustenabilitate a mediului și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură, într-un mod compatibil cu cerințele de finanțare ale UE pentru sistemele de producție agricolă.

„Sectorul agricol este vital pentru economia Moldovei și mă bucur că, datorită sprijinului acordat de Banca Mondială, țara va îmbunătăți prestarea serviciilor agricole publice, va stimula creșterea orientată spre piață și va spori reziliența beneficiarilor”, a declarat Inguna Dobraja, Directoarea de Țară al Băncii Mondiale pentru Moldova. „De asemenea, proiectul va ajuta Moldova să răspundă prompt și eficient la crizele sau urgențele eligibile, în cazul producerii acestora”.

Pe lângă obiectivele menționate mai sus, Proiectul AGGRI va contribui la îmbunătățirea sistemelor esențiale de elaborare și implementare a politicilor, de monitorizare și evaluare a cheltuielilor publice. De asemenea, proiectul prevede digitalizarea serviciilor și instituțiilor de bază, îmbunătățirea practicilor de gestionare a cunoștințelor și consolidarea conexiunilor dintre furnizorii de servicii pentru întreprinderi și fermierii care solicită sprijin pentru respectarea legislației UE.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău