Rabla pentru electrocasnice! S-au epuizat becurile gratuite

04 Dec. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Stocurile de becuri cu distribuție gratuită au fost epuizate în magazine, generând o mare cerere din partea populației. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a recunoscut situația și a declarat că guvernul se ocupă activ de această problemă.

„Este important să înțelegem că acest program este o inițiativă-pilot. Este prima noastră încercare de a implementa un astfel de program și să vedem cum reacționează oamenii. Epuizarea stocurilor de becuri gratuite indică interesul ridicat al populației și, bineînțeles, ne confruntăm cu provocări în gestionarea cererii”, a afirmat ministrul Parlicov.

Programul oferă cetățenilor acces gratuit la becuri eficiente energetic, având ca scop atât reducerea consumului de energie, cât și sprijinirea utilizării surselor de iluminare prietenoase cu mediul.

În contextul actual, autoritățile se angajează să soluționeze prompt situația prin aprovizionarea suplimentară a magazinelor și extinderea programului acolo unde este necesar. Ministrul Parlicov a asigurat că se lucrează pentru a eficientiza și îmbunătăți acest program-pilot, astfel încât să răspundă mai bine nevoilor și cerințelor comunității.

BANI.MD a contacat reperezentanții magazinelor care oferă becuri led cu vaucherle și au spus că se atestă o cerere mare pentru anumite tipuri de becuri led, însă o criză nu se astestă.

În primă etapă, vouchere pentru becuri LED în valoare de 500 de lei au fost destinate consumatorilor care s-au înregistrat anul trecut pe platforma compensatii.gov.md și cărora li s-a atribuit categoria de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. De asemenea, sprijin financiar va fi oferit și pentru acoperirea parțială a cheltuielilor la înlocuirea electrocasnicelor vechi.

Bugetul total al programului „Rabla pentru electrocasnice” constituie 5,8 milioane de dolari, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău