Ravagii în Ucraina! Putin a ordonat bombardamente în masă

11 Mart. 2022, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Mart. 2022, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Este a șaisprezecea zi a războiului declanșat de președintele Vladimir Putin în Ucraina. Forțele aeriene ucrainene au transmis că au lovit, joi, zece avioane de război rusești și au distrus două convoaie mari de armament. Rusia nu a comentat informațiile, însă cert este că o parte dintre echipele care alcătuiau zilele trecute uriașul convoi militar din apropierea Kievului și-au luat pozițiile în diferite orașe. Unele ținte au fost lovite pentru prima dată în noaptea de joi spre vineri de către forțele armate ale inamicilor.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhaylo Podolyak a reacționat la escaladarea atacurilor rusești în întreaga țară. Într-un mesaj pe Twitter, acesta a transmis: „Am fost foarte afectat de atacurile din Rusia. Marile orașe ucrainene sunt din nou supuse unor lovituri devastatoare”.

El a adăugat că primul bombardament a avut loc în Lutsk, închizând două cazangerii, în timp ce trei „explozii puternice” au lovit Ivano-Frankivsk, Dnipro fiind de asemenea atacat.

Primarul din Ivano-Frankivsk a confirmat bombardamentele rusești asupra orașului său din sud-vestul Ucrainei. Într-un mesaj postat pe Facebook, acesta a transmis: „Inamicul a lovit Frankivsk”.

El a îndemnat oamenii să nu împărtășească fotografii și videoclipuri cu exploziile și a părut să sugereze că un sistem de alarmă pentru atac cu rachete nu a funcționat. Edilul a avertizat locuitorii din districtele Krykhivtsi, Chukalivka, Opryshivtsi, Gorodok să nu-și părăsească locuințele.

În Ivano-Frankivsk au fost raportate trei explozii. În imaginile apărute în presa ucraineană se văd explozii surprinse în apropiere de clădiri rezidențiale. Trei coloane înalte de fum se văd ridicându-se la zeci de metri înălțime, iar apoi se audr zgomotul asurzitor al exploziilor

Alt atac a fost surprins video și la Luțk, tot în vestul Ucrainei, la mai puțin de o sută de kilometri de granița poloneză. Presa locală scrie că este posibil să fi fost vizată o uzină din apropierea aerodromului, unde s-a declanșat un incendiu.

„Toată lumea la adăpost!” a scris primarul într-o postare pe Facebook pentru localnici. Le-a cerut să nu publice nicio fotografie, adresă sau coordonate.

Atacurile din aceast dimineață vin după ce ieri, a treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, purtată de data aceasta la nivel de miniștrii de externe, s-a încheiat fără niciun rezultat, după mai bine de două săptămâni de conflict militar.

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău