Războiul secolului 21 va fi digital. Arma cu care poți să lupți împotriva hackerilor ce fură bani online

26 Aug. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Aug. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Digitalizarea a schimbat radical lumea în care trăim și nimeni nu contestă beneficiile acestui fenomen. Dar digitalizarea implică și un sistem complex de riscuri asociate.

Pe măsură ce tot mai multe afaceri sau instituții publice au dezvoltat componenta digitală, atacurile cibernetice au crescut exponențial. Atât va număr, cât și ca sofisticare. Oricine – persoană fizică sau companie -, poate cădea pradă unui astfel de atac, iar pierderile generate pot fi incomensurabile.

De la mici afaceri de familie și până la giganți cu afaceri de sute de milioane de euro, toate companiile, indiferent de mărime, pot fi ținta unor atacuri de tip phishing, în urma cărora pot pierde de la mii de euro la sute de mii de euro. Fie că vorbim despre furt de date cu caracter personal, fie că vorbim despre secrete industriale și de business, doar un simplu atac de phishing poate duce la pierderi de bani, de renume, de credibilitate și, de multe ori, se ajunge la faliment.

Astfel, potrivit specialiștilor în domeniu, principalele cauze ale pierderilor generate de atacurile cibernetice sunt: întreruperea afacerii, pierderea reputației, daunele generate de furtul datelor, costurile cu restaurarea datelor, amenzi și penalități.

De aceea, atât instituțiile, cât și companiile trebuie să dezvolte o strategie de management al riscului cibernetic, ce va conține, pe lângă soluții optimizate de securitate cibernetică și capacități de reacție imediată, și programe de asigurare cibernetică, care să asigure plata daunelor deloc neglijabile.

O asigurare de risc cibernetic nu este obligatorie încă, dar ar trebui să fie, în contextul actual. De altfel, multe companii cer o astfel de poliță înainte de încheierea unui contract cu un prestator de servicii. Pentru că, indiferent de domeniul în care activează, absolut orice organizație care are și o componentă digitală este supusă riscului de atac cibernetic.

Leader Team Broker, în parteneriat cu asiguratorii din piața LLOYD’S, a creat pentru companiile din Romania o asigurare Cyber atac cibernetic, primul produs de asigurare care acoperă cheltuielile rezultate din atacurile cibernetice și plata amenzilor GDPR și care se adresează companiilor din orice domeniu de activitate.

Consultanții Leader Team pot crea pachete de asigurare potrivite cu specificul muncii fiecărui client, care să acopere o varietate de daune ce pot apărea în urma unui incident cibernetic. Așadar, polițele complexe de la Leader Team includ: toate costurile aferente unui atac cibernetic (cyber risk), plata amenzilor GDPR ca urmare a unui atac cibernetic, costurile legate de refacerea reputației (costurile cu un specialist în PR), înlocuirea sistemelor hardware și software, dacă au fost afectate sau costurile generate de întreruperea activității (pierderea profitului ca urmare a întreruperii operațiunilor).

Pentru obținerea rapidă a unei asigurări Cyber Risk, consultanții Leader Team, care lucrează cu cei mai buni specialiști din piața asigurărilor locale și internaționale, vor crea produsul potrivit pentru fiecare tip de afacere în maximum 24 de ore, la prețuri avantajoase. Cei care au nevoie de o astfel de poliță nu trebuie decât să sune un consultant Leader Team, care va prelua cererea și care va crea pachetul de asigurare potrivit în cel mai scurt timp posibil.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău