Real Estate Forum 2023: Hub de interacțiune între investitori, dezvoltatori și factori decizionali

29 Aug. 2023, 12:02
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
29 Aug. 2023, 12:02 // Comercial //  MD Bani

Agenția de Investiții organizează a treia ediție a Real Estate Forum – unicul eveniment dedicat sectorului imobiliar din Republica Moldova. Experți de top din mediul de afaceri, autorități publice și investitori se vor reuni pe 15 septembrie, la Chișinău, pentru a elucida provocările sectorului imobiliar și a identifica oportunitățile de dezvoltare durabilă.

Ediția din acest an a forumului se axează pe consolidarea infrastructurii imobiliare nerezidențiale, un sector cu potențial semnificativ de creștere. Cu o cerere în continuă expansiune, discuțiile se vor concentra pe strategiile necesare pentru depășirea provocărilor legate de insuficiența spațiilor nerezidențiale și ajustarea la dinamica regională și impactul inflației. Speakeri locali și internaționali vor explora diferite subdomenii ale sectorului, precum spațiile industriale, infrastructurale, logistice și de birouri, evidențiind potențialul atractiv al Moldovei ca destinație investițională.

Totodată, Real Estate Forum 2023 reprezintă o oportunitate pentru participanți să descopere detalii esențiale despre regimul fiscal, infrastructură și opțiuni de relocare, precum și despre modul în care sectorul imobiliar poate contribui la creșterea economică a țării.

Mai multe informații despre eveniment și înregistrare pot fi găsite pe pagina oficială a forumului: www.refmoldova.com

Agenția de Investiții este dedicată promovării investițiilor sustenabile și dezvoltării economice a Republicii Moldova, facilitând legătura dintre investitori, mediul de afaceri local și autorități publice. În plus, prin furnizarea de date și analize relevante, facilitează deciziile informate ale investitorilor și acordă suport la toate etapele procesului investițional.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău