Real Estate Forum 2023: Hub de interacțiune între investitori, dezvoltatori și factori decizionali

29 Aug. 2023, 12:02
 // Categoria: Comercial // Autor:  Trifan Stela
29 Aug. 2023, 12:02 // Comercial //  Trifan Stela

Agenția de Investiții organizează a treia ediție a Real Estate Forum – unicul eveniment dedicat sectorului imobiliar din Republica Moldova. Experți de top din mediul de afaceri, autorități publice și investitori se vor reuni pe 15 septembrie, la Chișinău, pentru a elucida provocările sectorului imobiliar și a identifica oportunitățile de dezvoltare durabilă.

Ediția din acest an a forumului se axează pe consolidarea infrastructurii imobiliare nerezidențiale, un sector cu potențial semnificativ de creștere. Cu o cerere în continuă expansiune, discuțiile se vor concentra pe strategiile necesare pentru depășirea provocărilor legate de insuficiența spațiilor nerezidențiale și ajustarea la dinamica regională și impactul inflației. Speakeri locali și internaționali vor explora diferite subdomenii ale sectorului, precum spațiile industriale, infrastructurale, logistice și de birouri, evidențiind potențialul atractiv al Moldovei ca destinație investițională.

Totodată, Real Estate Forum 2023 reprezintă o oportunitate pentru participanți să descopere detalii esențiale despre regimul fiscal, infrastructură și opțiuni de relocare, precum și despre modul în care sectorul imobiliar poate contribui la creșterea economică a țării.

Mai multe informații despre eveniment și înregistrare pot fi găsite pe pagina oficială a forumului: www.refmoldova.com

Agenția de Investiții este dedicată promovării investițiilor sustenabile și dezvoltării economice a Republicii Moldova, facilitând legătura dintre investitori, mediul de afaceri local și autorități publice. În plus, prin furnizarea de date și analize relevante, facilitează deciziile informate ale investitorilor și acordă suport la toate etapele procesului investițional.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău