„Regele cocainei” Rocco Morabito a fost arestat. A evadat acum doi ani dintr-o închisoare din Uruguay

25 Mai 2021, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2021, 14:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rocco Morabito, unul dintre șefii organizaţiei mafiote italiene ‘Ndrangheta, a fost arestat luni în Brazilia, la doi ani după ce a evadat dintr-o închisoare din Uruguay. Cunoscut drept „regele cocainei”, el a evadat alături de alți deținuți prin acoperișul închisorii.

Șeful mafiei italiene Rocco Morabito a fost arestat luni la Joao Pessoa, oraș din nord-estul Braziliei. În urmă cu aproape doi ani, Rocco Morabito a evadat dintr-o închisoare din Uruguay, unde aștepta extrădarea în Italia.

Morabito, care era liderul mafiei italiene ‘Ndrangheta, a fost arestat în urma unei anchete comune între Italia și poliția federală a Braziliei.

„Există dovezi despre implicarea lui Rocco Morabito în traficul de droguri între Brazilia și Europa încă din anii 1990″, au declarat reprezentanții poliției braziliane.

El a fost arestat cu un alt fugar, au spus autoritățile. Agenția italiană de știri ANSA a raportat că autoritățile italiene și americane au fost implicate și în arest.

Morabito este acuzat că a asigurat transportul de droguri în Italia și vânzarea lor în Milano, precum și că a încercat să importe 592 kilograme de cocaină din Brazilia în 1992 și 630 kilograme un an mai tarziu.

Morabito se ascunde de autorități încă din 1994, de la o operațiune de poliție în care a fost prins plătind milioane pentru a importa cocaină în Milano din America de Sud.

A fugit inițial în Brazilia și se crede că a locuit în Uruguay din 2002, după ce a intrat în țară cu un pașaport brazilian fals. El a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în lipsă în Italia.

După ce a trăit sub o identitate falsă timp de treisprezece ani într-un oraș uruguayan, a fost arestat la un hotel din Montevideo în septembrie 2017.  În ianuarie 2019, Morabito și alți trei deținuți au scăpat printr-o gaură din acoperișul închisorii.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală