„Regele cocainei” Rocco Morabito a fost arestat. A evadat acum doi ani dintr-o închisoare din Uruguay

25 Mai 2021, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2021, 14:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rocco Morabito, unul dintre șefii organizaţiei mafiote italiene ‘Ndrangheta, a fost arestat luni în Brazilia, la doi ani după ce a evadat dintr-o închisoare din Uruguay. Cunoscut drept „regele cocainei”, el a evadat alături de alți deținuți prin acoperișul închisorii.

Șeful mafiei italiene Rocco Morabito a fost arestat luni la Joao Pessoa, oraș din nord-estul Braziliei. În urmă cu aproape doi ani, Rocco Morabito a evadat dintr-o închisoare din Uruguay, unde aștepta extrădarea în Italia.

Morabito, care era liderul mafiei italiene ‘Ndrangheta, a fost arestat în urma unei anchete comune între Italia și poliția federală a Braziliei.

„Există dovezi despre implicarea lui Rocco Morabito în traficul de droguri între Brazilia și Europa încă din anii 1990″, au declarat reprezentanții poliției braziliane.

El a fost arestat cu un alt fugar, au spus autoritățile. Agenția italiană de știri ANSA a raportat că autoritățile italiene și americane au fost implicate și în arest.

Morabito este acuzat că a asigurat transportul de droguri în Italia și vânzarea lor în Milano, precum și că a încercat să importe 592 kilograme de cocaină din Brazilia în 1992 și 630 kilograme un an mai tarziu.

Morabito se ascunde de autorități încă din 1994, de la o operațiune de poliție în care a fost prins plătind milioane pentru a importa cocaină în Milano din America de Sud.

A fugit inițial în Brazilia și se crede că a locuit în Uruguay din 2002, după ce a intrat în țară cu un pașaport brazilian fals. El a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în lipsă în Italia.

După ce a trăit sub o identitate falsă timp de treisprezece ani într-un oraș uruguayan, a fost arestat la un hotel din Montevideo în septembrie 2017.  În ianuarie 2019, Morabito și alți trei deținuți au scăpat printr-o gaură din acoperișul închisorii.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.