Revolut se extinde pe alte 10 piețe europene. Depozitele cu valoarea de până la 100.000 euro sunt garantate de companie

11 Ian. 2022, 19:59
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
11 Ian. 2022, 19:59 // Slider //  MD Bani

Revolut, aplicaţia financiară cu peste 18 milioane de clienţi în toată lumea, a operaţionalizat în alte 10 pieţe europene licenţa bancară emisă în Lituania.

Astfel, clienţii din Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Islanda, Lichtenstein, Luxemburg, Olanda, Spania, Suedia care optează pentru serviciile Revolut Bank vor avea depozitele protejate de schema de garantare a depozitelor, scrie Agerpres.

Depozitele cu valoarea de până la 100.000 euro sunt garantate de compania de stat lituaniană pentru Asigurări de Depozite şi Investiţii.

Clienţii vor putea să opteze pentru trecerea la Revolut Bank direct din aplicaţie, iar procesul de tranziţie va dura doar câteva minute. Lansarea Revolut Bank pe aceste pieţe este un alt exemplu al efortului constant depus de fintech-ul britanic pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor săi.

Conform unui studiu realizat de Revolut la finalul anului 2020, aproximativ 50% dintre respondenţi au indicat faptul că ar lua în calcul să îşi încaseze salariul prin Revolut, iar 54% declarau că ar fi dispuşi să utilizeze mai mult aplicaţia pentru achiziţii, dacă ar avea depozitele asigurate.

„Lansarea băncii pe alte 10 pieţe europene va aduce un grad mai mare de încredere şi siguranţă clienţilor noştri şi ne va ajuta să diversificăm, în viitorul apropiat, portofoliul de servicii şi produse noi oferite acestora”, a declarat Joe Heneghan, Chief Executive Officer Revolut Bank.

Conform sursei citate, Revolut a atras mai mult de 18 milioane de clienţi la nivel global, în doar şase ani de la lansare. În 2020, Revolut şi-a lansat propria bancă în Polonia şi Lituania, apoi a început să ofere produse de creditare competitive pe ambele pieţe şi şi-a continuat expansiunea în Spaţiul Economic European.

Prin intermediul aplicaţiei, clienţii pot vedea exact cât de mult cheltuiesc în fiecare lună pentru diverse achiziţii, cum ar fi alimente, utilităţi, telecomunicaţii, servicii de transport şi restauraţie (HoReCa), îşi pot stabili limite ale cheltuielilor şi pot gestiona abonamentele la diverse servicii de divertisment, pot economisi sau pot investi în criptomonede şi metale preţioase.

De asemenea, utilizatorii Revolut pot face cumpărături şi pot transfera bani oriunde pe glob, fără comisioane sau taxe ascunse, în peste 30 de monede, direct din aplicaţie, sau pot trimite instantaneu bani apropiaţilor, prietenilor, copiilor, familiei.

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar.

În prezent, 18 milioane de clienţi din lume, din care peste 1,5 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ