Revolut se extinde pe alte 10 piețe europene. Depozitele cu valoarea de până la 100.000 euro sunt garantate de companie

11 Ian. 2022, 19:59
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
11 Ian. 2022, 19:59 // Slider //  MD Bani

Revolut, aplicaţia financiară cu peste 18 milioane de clienţi în toată lumea, a operaţionalizat în alte 10 pieţe europene licenţa bancară emisă în Lituania.

Astfel, clienţii din Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Islanda, Lichtenstein, Luxemburg, Olanda, Spania, Suedia care optează pentru serviciile Revolut Bank vor avea depozitele protejate de schema de garantare a depozitelor, scrie Agerpres.

Depozitele cu valoarea de până la 100.000 euro sunt garantate de compania de stat lituaniană pentru Asigurări de Depozite şi Investiţii.

Clienţii vor putea să opteze pentru trecerea la Revolut Bank direct din aplicaţie, iar procesul de tranziţie va dura doar câteva minute. Lansarea Revolut Bank pe aceste pieţe este un alt exemplu al efortului constant depus de fintech-ul britanic pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor săi.

Conform unui studiu realizat de Revolut la finalul anului 2020, aproximativ 50% dintre respondenţi au indicat faptul că ar lua în calcul să îşi încaseze salariul prin Revolut, iar 54% declarau că ar fi dispuşi să utilizeze mai mult aplicaţia pentru achiziţii, dacă ar avea depozitele asigurate.

„Lansarea băncii pe alte 10 pieţe europene va aduce un grad mai mare de încredere şi siguranţă clienţilor noştri şi ne va ajuta să diversificăm, în viitorul apropiat, portofoliul de servicii şi produse noi oferite acestora”, a declarat Joe Heneghan, Chief Executive Officer Revolut Bank.

Conform sursei citate, Revolut a atras mai mult de 18 milioane de clienţi la nivel global, în doar şase ani de la lansare. În 2020, Revolut şi-a lansat propria bancă în Polonia şi Lituania, apoi a început să ofere produse de creditare competitive pe ambele pieţe şi şi-a continuat expansiunea în Spaţiul Economic European.

Prin intermediul aplicaţiei, clienţii pot vedea exact cât de mult cheltuiesc în fiecare lună pentru diverse achiziţii, cum ar fi alimente, utilităţi, telecomunicaţii, servicii de transport şi restauraţie (HoReCa), îşi pot stabili limite ale cheltuielilor şi pot gestiona abonamentele la diverse servicii de divertisment, pot economisi sau pot investi în criptomonede şi metale preţioase.

De asemenea, utilizatorii Revolut pot face cumpărături şi pot transfera bani oriunde pe glob, fără comisioane sau taxe ascunse, în peste 30 de monede, direct din aplicaţie, sau pot trimite instantaneu bani apropiaţilor, prietenilor, copiilor, familiei.

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar.

În prezent, 18 milioane de clienţi din lume, din care peste 1,5 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău