Roman Știrbu: Mănâncă modest un an. Următorul an – îmbracă-te modest… și așa vei găsi fericirea eternă

17 Iun. 2021, 11:32
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
17 Iun. 2021, 11:32 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Roman Știrbu, director executiv Simpals, și-a împărtășit experiența într-un articol publicat pe rețeaua de socializare Linkedin, despre cum să găsești fericirea veșnică.

Potrivit acestuia, „nu contează dacă ești bogat sau sărac, înalt sau scund, bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân. Nu contează de unde ești, ce faci pentru a trăi, ce limbă vorbești, ce tragedii ai trăit. Oriunde și oricine ești, vrei să fii fericit. Aceasta este aceeași nevoie umană de bază ca și respirația.”

Fericirea este acel sentiment încântător atunci când îți place totul, când toate virajele, răsucirile și cotiturile vieții sunt în perfectă armonie între ele. În aceste scurte momente de adevărată fericire, nu ai de ce să te plângi și vrei să oprești timpul și să întinzi acest moment pentru totdeauna.

Indiferent de profesia pe care o alegem, este întotdeauna, o încercare de a experimenta fericirea și de a păstra acest sentiment cât mai mult timp posibil. Unii oameni îl caută în relații romantice, alții – în bani și faimă, iar alții – în orice realizări. Între timp, fiecare dintre noi va avea cunoștințe care sunt iubite sincer, care au realizat multe, care călătoresc în jurul lumii, au toate jucăriile scumpe, se bucură de toate beneficiile posibile, dar totuși nu simt satisfacție, bucurie și pace – cu alte cuvinte, fericire.

De ce ne este atât de greu să satisfacem o nevoie aparent de bază?

Nu este prea complicat, dacă să privim lucrurile mai atent.

Credem că fericirea este un fel de destinație, când de fapt a fost întotdeauna punctul nostru de plecare.

Ai trebuit vreodată să căutați cheile pentru o lungă perioadă de timp și, în cele din urmă, să aflați că erau în buzunarul vostru tot timpul, în timp ce ați scos iritat lucrurile îngrămădite aleatoriu de pe masă, ați privit sub canapele și fotolii și ați devenit din ce în ce mai furioși de faptul că …. căutarea nu a reușit?

În același mod, încercăm să găsim fericirea undeva în lumea externă, timp în care ea este acolo unde a fost întotdeauna – în interiorul nostru, pentru că este elementul de bază al construcției speciei noastre biologice.

Articolul original îl puteți citi AICI.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău