Roman Știrbu: Mănâncă modest un an. Următorul an – îmbracă-te modest… și așa vei găsi fericirea eternă

17 Iun. 2021, 11:32
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
17 Iun. 2021, 11:32 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Roman Știrbu, director executiv Simpals, și-a împărtășit experiența într-un articol publicat pe rețeaua de socializare Linkedin, despre cum să găsești fericirea veșnică.

Potrivit acestuia, „nu contează dacă ești bogat sau sărac, înalt sau scund, bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân. Nu contează de unde ești, ce faci pentru a trăi, ce limbă vorbești, ce tragedii ai trăit. Oriunde și oricine ești, vrei să fii fericit. Aceasta este aceeași nevoie umană de bază ca și respirația.”

Fericirea este acel sentiment încântător atunci când îți place totul, când toate virajele, răsucirile și cotiturile vieții sunt în perfectă armonie între ele. În aceste scurte momente de adevărată fericire, nu ai de ce să te plângi și vrei să oprești timpul și să întinzi acest moment pentru totdeauna.

Indiferent de profesia pe care o alegem, este întotdeauna, o încercare de a experimenta fericirea și de a păstra acest sentiment cât mai mult timp posibil. Unii oameni îl caută în relații romantice, alții – în bani și faimă, iar alții – în orice realizări. Între timp, fiecare dintre noi va avea cunoștințe care sunt iubite sincer, care au realizat multe, care călătoresc în jurul lumii, au toate jucăriile scumpe, se bucură de toate beneficiile posibile, dar totuși nu simt satisfacție, bucurie și pace – cu alte cuvinte, fericire.

De ce ne este atât de greu să satisfacem o nevoie aparent de bază?

Nu este prea complicat, dacă să privim lucrurile mai atent.

Credem că fericirea este un fel de destinație, când de fapt a fost întotdeauna punctul nostru de plecare.

Ai trebuit vreodată să căutați cheile pentru o lungă perioadă de timp și, în cele din urmă, să aflați că erau în buzunarul vostru tot timpul, în timp ce ați scos iritat lucrurile îngrămădite aleatoriu de pe masă, ați privit sub canapele și fotolii și ați devenit din ce în ce mai furioși de faptul că …. căutarea nu a reușit?

În același mod, încercăm să găsim fericirea undeva în lumea externă, timp în care ea este acolo unde a fost întotdeauna – în interiorul nostru, pentru că este elementul de bază al construcției speciei noastre biologice.

Articolul original îl puteți citi AICI.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală