Rusia schimbă tactica în războiul din Ucraina. Lansează rachete false ca să păcălească sistemele de apărare antiaeriană

02 Ian. 2023, 19:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Ian. 2023, 19:45 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a schimbat tactica după ce multe dintre rachetele lansate au fost distruse. Armata lui Vladimir Putin folosește acum rachete false menite să inducă în eroare și să distrugă sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

Armata rusă a schimbat tactica în războiul din Ucraina. Folosește rachete false și drone kamikaze pentru a induce în eroare și a distruge sistemele de apărare antiaerienă ale forțelor armate de la Kiev.

„S-a reușit obținerea unei eficiențe maxime în eliminarea țintelor grație modificării componenței mijloacelor de atac. În plius acțiunile sunt mai complexe.

Înaintea atacului, deasupra majorității obiectivelor au apărut rachete false, folosite pentru identificarea elementelor de apărare aeriană.

După ce Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) și-a epuizat rachetele pentru a doborî ținte false, a început principala fază a atacului Forțelor Armate ale Rusiei“, a declarat Iuri Knutov, analist militar și director al Muzeului Trupelor de Apărare Aeriană, într-un interviu pentru Moskovski Komsomoleț.

Altă tactică

În ultimele zile, Rusia a lansat, zilnic, zeci de rachete și drone în direcția Ucrainei. Potrivit sursei citate, Rusia a folosit la începutul războiului doar rachete Kalibr pentru a ataca obiective strategice din Ucraina. În ultimele luni au început însă să fie folosite dronele kamikaze. Acestea pot induce în eroare sistemul de apărare antiaeriană, obligând armata ucraineană să-și irosească rachetele.

În plus, rachetele X-58 și X-31P ale Rusiei ar avea capacitatea să distrugă în totalitate sistemele antiaeriene ucrainene „Buk“. Patru astfel de dispozitive au fost scoase din uz într-o singură zi, potrivit vestidinrusia.ro.

Ajutor militar

Între timp, NATO promite un nou ajutor militar Ucrainei, care să o ajute să câștige războiul. „Forţele ucrainene au avansat de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi pot încerca să lanseze o nouă ofensivă.

Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă şi cu respectarea Ucrainei ca ţară independentă din Europa. Ceea ce ştim este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău