„Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați”. Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga lume impozite pe avere mai mari

19 Ian. 2022, 11:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 11:04 // Au Bani //  MD Bani

Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga s-i facă să plătească mai multe taxe pentru a ajuta la reducerea decalajului de bogăție.

Într-o scrisoare deschisă, 102 persoane foarte bogate au spus că sistemul fiscal actual este inechitabil și duce la o erodare a încrederii.

„Cei mai mulți dintre noi pot spune că, în timp ce lumea a trecut printr-o perioadă de suferință imensă în ultimii doi ani, am văzut de fapt bogăția noastră crescând în timpul pandemiei – totuși câțiva, dacă oricare dintre noi, poate spune sincer că ne plătim. cota echitabilă din taxe”, a spus grupul, care este susținut de trei organizații separate: Patriotic Millionaires din SUA, Tax Me din Germania și Millionaires for Humanity din Danemarca.

Printre membrii grupului se numără moștenitoarea Disney, Abigail Disney, care este o susținătoare de multă vreme a impozitelor mai mari pentru cei foarte bogați; fratele ei Tim Disney; și primul investitor Amazon Nick Hanauer. Scrisoarea este semnată de persoane din nouă țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada și Germania.

În scrisoare, grupul susține că sistemul fiscal internațional a creat o lipsă de încredere între oamenii obișnuiți și elite, care sunt „arhitecții acestui sistem”.

„Lumea – fiecare țară din ea – trebuie să ceară celor bogați să-și plătească partea echitabilă. Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați, și să ne taxăm acum”, au scris ei.

Cu toate acestea, scrisoarea nu a oferit recomandări specifice pentru creșterea impozitării.

Momentul scrisorii coincide cu Forumul Economic Mondial (WEF) virtual de săptămâna aceasta, unde liderii mondiali și agenții de putere corporativi se întâlnesc pentru a discuta provocările și soluțiile globale cheie. De obicei, are loc în stațiunea montană elvețiană Davos în fiecare an.

Grupul de milionari a spus că forumul a produs „puțină valoare tangibilă”.

„Până când participanții vor recunoaște soluția simplă și eficientă care îi privesc în față – impozitarea celor bogați – oamenii lumii vor continua să vadă așa-zisa lor dăruire de a rezolva problemele lumii ca puțin mai mult decât o performanță”, au adăugat ei.

Nu este prima dată când super-bogații au cerut un impozit pe avere. Într-o scrisoare deschisă din iunie, Milionarii pentru Umanitate au cerut „o creștere permanentă a taxelor pentru cei mai bogați oameni de pe planetă, oameni ca noi”. Alte grupuri informale de oameni superbogați au cerut guvernelor să îi impoziteze mai mult, a raportat Financial Times anul trecut.

Dar, în afară de unele țări din Europa și America de Sud, majoritatea țărilor nu au un impozit pe avere, conform Reuters. Într-o postare pe blog de anul trecut, Banca Mondială a îndemnat țările să ia în considerare instituirea unui impozit pe avere pentru a reduce inegalitatea. Argentina și Columbia sunt singurele două țări care au creat noi impozite pe avere de la începutul pandemiei, potrivit Reuters.

Luni, Oxfam a cerut guvernelor să „retragă” câștigurile obținute de cei bogați în timpul pandemiei prin mijloace precum impozitarea. Averea celor mai bogați 10 bărbați din lume s-a dublat cu peste 1,5 trilioane de dolari în plină criză de sănătate publică, a spus organizația de caritate.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău