Scandalos! PornHub, Visa și fonduri speculative, acuzate că au profitat de pe urma abuzurilor împotriva copiilor

17 Iun. 2024, 09:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Iun. 2024, 09:47 // Actual //  Lupu Eduard

Unsprezece persoane care susţin că videoclipuri sau imagini cu abuzuri sexuale asupra lor în perioada în care erau minori au fost încărcate pe PornHub au intentat procese în instanţa federală din California împotriva acestei companii, Visa şi două fonduri speculative, acuzând că au profitat cu bună ştiinţă de pe urma conţinutului, arată înregistrările instanţei, citate de Reuters.

Procesele, toate, cu excepţia unuia, au fost depuse în ultima săptămână, şi sunt cea mai recentă salvă în litigiile aflate în desfăşurare în mai multe instanţe din ţară, care acuză PornHub şi compania-mamă MindGeek de profituri de pe urma materialelor de abuz sexual asupra copiilor, sau CSAM.

Procesele individuale, care urmează unor două acţiuni colective împotriva MindGeek, depuse în 2021 în numele minorilor, care sunt pe rol la tribunalele federale din Alabama şi California, includ Visa şi fondurile speculative ca inculpaţi şi conţin mai multe acuzaţii decât acţiunile colective.

Depuse în Districtul Central din California, procesele individuale acuză Visa că facilitează monetizarea conţinutului de către MindGeek prin procesarea taxelor MindGeek pentru publicitate lângă conţinut şi traficul acestuia.

Acuzaţiile susţin, de asemenea, că fondurile speculative Redwood Capital Management şi Colbeck Capital Management au oferit sprijin financiar de sute de milioane de dolari pentru MindGeek, ştiind că o parte a modelului său de afaceri ar fi să profite de pe urma CSAM.

Un purtător de cuvânt al MindGeek, care este acum cunoscut sub numele de Aylo Holdings, a refuzat să comenteze asupra litigiilor în curs şi a spus că compania ”aşteaptă cu nerăbdare ca faptele să fie difuzate pe deplin şi în mod corect” în instanţă.

Purtătorul de cuvânt a spus că are o moderare solidă a conţinutului pentru ”a atenua capacitatea actorilor răi de a abuza de platforma noastră şi de a posta materiale nedorite”.

Reprezentanţii Visa, Redwood şi Colbeck nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Lauren Tabaksblat de la Brown Rudnick, care a intentat procesele în numele indivizilor, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Procesele colective au survenit la două luni după ce un articol din New York Times a evidenţiat proliferarea CSAM pe Pornhub.

MindGeek a răspuns la acţiunile colective în instanţă, argumentând că nu poate fi tras la răspundere pentru acţiunile utilizatorilor săi.

Judecătorii care judecă acele cazuri le-au permis să avanseze ca acţiuni colective la sfârşitul anului trecut.

Persoanele, care au renunţat la acţiunile colective pentru a-şi prezenta revendicările, acuză MindGeek că îi ajută pe utilizatori să obţină mai multe vizualizări pentru conţinutul lor, instruindu-i cu privire la cum să-l promoveze pe PornHub şi făcând puţin pentru a găsi şi împiedica partajarea conţinutului CSAM pe site-urile sale web.

Visa şi fondurile speculative au făcut cercetări ample înainte de a alege să lucreze cu PornHub, aşa că erau conştienţi de ceea ce se întâmplă, susţin procesele.

Procesele cer despăgubiri şi restituiri pentru banii pe care MindGeek i-a obţinut din videoclipurile persoanei respective. Ei solicită, de asemenea, ordonanţe prin care MindGeek să şteargă orice conţinut în care nu a verificat vârsta şi consimţământul participanţilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Iun. 2024, 11:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iun. 2024, 11:11 // Actual //  Lupu Eduard

O dispută intensă privește controlul asupra InterAgro SA, principala companie din grupul omonim, înființată în 1994 și aflată în insolvență de 8 ani, dar totodată activă operațional. Ioan Niculae și fiica sa, Adina Niculae, susțin că procesul de transfer al pachetului majoritar de acțiuni către Gaz Management Consulting SRL a fost ilegal și a încălcat legislația în vigoare.

InterAgro SA este controlată indirect de Ioan Niculae prin intermediul Interaction SRL, care deține 76,46% din acțiunile companiei agricole. În primăvara anului trecut, Nitramonia BC SRL, deținătoarea unei creanțe de aproximativ 45 milioane lei asupra Interaction SRL, a obținut o decizie judecătorească pentru valorificarea acestei creanțe prin vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la InterAgro SA, scrie profit.ro.

La licitația organizată în decembrie 2023, pachetul de acțiuni a fost adjudecat de Gaz Management Consulting SRL, companie controlată de moldoveanul Ion Sajin, pentru suma simbolică de 2,035 milioane lei, echivalentul garanției de participare. Această achiziție a fost contestată vehement de Ioan Niculae și fiica sa, care susțin că prețul și procedura de licitație au fost stabilite în mod arbitrar și ilegal.

Potrivit afirmațiilor lor, procesul de vânzare nu a respectat dreptul lor de preempțiune și nu a fost adus la cunoștința publicului în mod corespunzător, ceea ce ar fi constituit o încălcare a principiilor legale și a legislației privind insolvența.

În replică, administratorul judiciar al Interaction SRL și reprezentanții Gaz Management Consulting au respins acuzațiile, susținând că toate procedurile legale au fost respectate în mod corespunzător conform legislației în vigoare.

Disputa continuă să fie în atenția instanțelor, iar decizia finală va determina viitorul controlului asupra InterAgro SA, având consecințe semnificative asupra pieței agricole din România.

În 2000. Ioan Nicolae a devenit primul patron al fostei Societăți Naționale Tutunul Românesc (SNTR), după ce a câștigat licitația de privatizare a firmei de stat, iar în paralel, omul de afaceri a cumpărat și a concesionat mai multe terenuri.

Din 2008, omul de afaceri care mai deține și clubul de forbal Astra Giurgiu a mai demarat investiții importante și în domeniul energiei electrice.

În aprilie 2015, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare în dosarul „Mită la PSD”, în  care este acuzat că a finanțat ilegal o campanie electorală din 2009. În aceeași perioadă, fabricile de îngrășăminte deținute de grupul Interagro (Donau Chem, Chemgas Slobozia, Viromet Victoria, Amurco Bacău, Nitropos Făgăraș și Ga Pro Co au fost închise.

Între anii 2012 – 2014, Ioan Niculae a fost cel mai bogat român în fiecare dintre edițiile Forbes 500 Miliardari, iar până în 2015 a fost singurul român care figura pe lista miliardarilor lumii, editată de ediția americană a publicației Forbes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău