Scandalul vicepreședintelui Parlamentului UE, Eva Kaili: Grecia i-a pus proprietățile sub sechestru

12 Dec. 2022, 15:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Dec. 2022, 15:51 // Actual //  Lupu Eduard

Proprietațile din Grecia ale Evei Kaili, vicepreședintă a Parlamentului European (PE), au fost puse sub sechestru de autoritățile elene în contextul anchetei lansate de autoritățile belgiene privind spălarea de bani și corupția din cadrul PE, a declarat luni o sursă locală pentru Reuters.

Patru persoane au fost arestate și acuzate de „participare la o organizație infracțională, spălare de bani și corupție”, au anunțat procurorii belgieni într-un comunicat.

Aceștia nu au dat numele suspecților, dar o sursă apropiată de caz a declarat că printre acuzați se află și socialista elenă Kaili. Procurorii belgieni au percheziționat vineri 16 case și au confiscat 600.000 de euro la Bruxelles.

Parlamentul European a anunțat în weekend că a suspendat-o pe Kaili din funcție. Partidul socialist grec PASOK a spus că a expulzat-o din rândurile formațiunii.

Credibilitatea Uniunii Europene este în pericol, au avertizat luni miniștrii de externe ai UE, în urma acuzațiilor potrivit cărora Qatarul a oferit bani și cadouri unor oficiali ai Parlamentului European pentru a influența procesul decizional.

„Acesta este un incident incredibil care trebuie să fie clarificat complet cu toată forța legii”, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock, la sosirea la Bruxelles pentru o întâlnire cu omologii săi din UE. „Este vorba despre credibilitatea Europei”, a adăugat ea.

Ministrul irlandez al afacerilor externe, Simon Coveney, și-a exprimat și el îngrijorarea. „Este o situație nocivă. Trebuie să lămurim lucrurile”.

Acuzațiile de corupție la adresa vicepreședintelui Parlamentului European sunt un motiv de „maximă îngrijorare „, a declarat luni președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Acuzațiile reprezintă un motiv de maximă îngrijorare, sunt foarte grave”, a declarat ea presei, reiterând că propune, de asemenea, crearea unui organism de etică independent pentru instituțiile UE.

Procurorii belgieni au spus că suspectau de luni de zile că un stat din Golf încearcă să cumpere influență la Bruxelles. O sursă care cunoaște cazul a declarat că statul în cauză este Qatar.

Cine este Eva Kaili

Eva Kailia are 44 de ani și s-a născut la Salonic, în Grecia. Eva Kaili a fost prezentatoare de știri și jurnalistă a postului de televiziune MEGA din Grecia în perioada 2004-2007.

Din 2007 și-a început cariera politică în țara natală, fiind timp de cinci ani deputat în Parlamentul elen.

În perioada 2013-2014 a fost președintele Centrului pentru egalitatea de gen din cadrul Ministerului grec de Interne. Din 2014, este membru ales în Parlamentul European din partea Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău