Schimbare uriașă de la Facebook: cum te va ajuta asta la scrierea mesajelor

15 Iun. 2021, 13:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 13:31 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gigantul de tehnologie Facebook este tot mai interesant de inteligența artificială (AI). În acest context compania vine cu o schimbare uriașă.

Facebook a dezvăluit vineri TextStyleBrush, un proiect de cercetare AI. Compania subliniază că, deși majoritatea sistemelor AI pot copia și înlocui textul pentru sarcini bine definite și specializate, TextStyleBrush este diferit, deoarece poate reproduce text atât în ​​scriere de mână, cât și în scene din lumea reală. A face acest lucru este mult mai dificil pentru un model AI, din cauza diferitelor opțiuni de text și nuanțe implicate, scrie playtech.ro.

„Înțelege stiluri nelimitate de text nu doar pentru tipografie și caligrafie diferite, ci și pentru diferite transformări, cum ar fi rotații, text curbat și deformări care se întâmplă între hârtie și stilou la scrierea de mână; dezordine de fundal; și zgomot de imagine ”, a explicat Facebook.

TextStyleBrush este primul model de auto-supraveghere AI care poate reproduce și înlocui textul în scenele scrise de mână și din lumea reală utilizând doar un singur cuvânt de exemplu dintr-o imagine, potrivit Facebook. Acesta a afișat o precizie ridicată în testele automate și în studiile de utilizator pentru orice tip de text, după cum a transmis compania, adăugând că intenționează să trimită lucrarea către un jurnal evaluat de colegi.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală