Pregătește CV-ul, Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie caută un asistent consular. Condițiile de participate

15 Iun. 2021, 14:26
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 14:26 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este în căutare de un asistent consular. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ambasadei.

„Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord anunță demararea procedurii de selecție pentru ocuparea unui post de asistent consular, angajat pe plan local, în vederea completării schemei de personal a Secției Consulare a Ambasadei.”

Potrivit Ambasadei, activitatea asistentului consular se va desfășura în baza unui contract de prestări servicii. Asistentul consular va fi remunerat la nivelul salariului minim pe economie din Marea Britanie, pentru o perioadă determinată.

Iată care sunt conțiile de participare la postul de asistent consular:

  • sunt cetățeni moldoveni cu rezidență legală pe teritoriul Marii Britanii și au capacitate deplină de exercițiu;
  • cunosc foarte bine limbile română și engleză;
  • cunoștințe și abilități de utilizare a echipamentelor şi programelor IT (Word, Excel, Outlook, etc.);dispun de abilități de comunicare și lucru cu publicul, precum si lucru în echipă.

Persoanele interesate vor un transmite un dosar de participare la adresa: embassy.london@mfa.gov.md, până la termenul limită de 21.06.2021. Dosarul va cuprinde următoarele acte:

  • CV detaliat, cu fotografie de dată recentă;
  • Copie scanată/fotografie a buletinului de identitate sau pașaportului moldovenesc;
  • Declarație pe propria răspundere privind lipsa antecedentelor penale.

 

Persoanele care vor fi selectate în urma probei de dosare vor trebui să prezinte documentele susmenționate și în original la interviul organizat la sediul Ambasadei.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău