Pregătește CV-ul, Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie caută un asistent consular. Condițiile de participate

15 Iun. 2021, 14:26
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 14:26 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este în căutare de un asistent consular. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ambasadei.

„Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord anunță demararea procedurii de selecție pentru ocuparea unui post de asistent consular, angajat pe plan local, în vederea completării schemei de personal a Secției Consulare a Ambasadei.”

Potrivit Ambasadei, activitatea asistentului consular se va desfășura în baza unui contract de prestări servicii. Asistentul consular va fi remunerat la nivelul salariului minim pe economie din Marea Britanie, pentru o perioadă determinată.

Iată care sunt conțiile de participare la postul de asistent consular:

  • sunt cetățeni moldoveni cu rezidență legală pe teritoriul Marii Britanii și au capacitate deplină de exercițiu;
  • cunosc foarte bine limbile română și engleză;
  • cunoștințe și abilități de utilizare a echipamentelor şi programelor IT (Word, Excel, Outlook, etc.);dispun de abilități de comunicare și lucru cu publicul, precum si lucru în echipă.

Persoanele interesate vor un transmite un dosar de participare la adresa: embassy.london@mfa.gov.md, până la termenul limită de 21.06.2021. Dosarul va cuprinde următoarele acte:

  • CV detaliat, cu fotografie de dată recentă;
  • Copie scanată/fotografie a buletinului de identitate sau pașaportului moldovenesc;
  • Declarație pe propria răspundere privind lipsa antecedentelor penale.

 

Persoanele care vor fi selectate în urma probei de dosare vor trebui să prezinte documentele susmenționate și în original la interviul organizat la sediul Ambasadei.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală