Școala Internațională Heritage se extinde

29 Sept. 2023, 15:22
 // Categoria: Social // Autor:  MD Bani
29 Sept. 2023, 15:22 // Social //  MD Bani

Heritage a lansat noua aripă a școlii, unde elevii treptei liceale își vor continua studiile la standarde globale. Cei peste 80 de liceeni vor susține la absolvire examenele „A Level” și vor obține calificările/diplomele Cambridge recunoscute la nivel global, oferindu-le acces la peste 1400 de universități din 195 de țări. Treapta liceală, care include curriculumul „Cambridge International AS & A Level” a fost introdusă în anul 2020, iar până acum, liceenii învățau în clădirea de bază a școlii.

Noua aripă a școlii a fost concepută și construită din dorința fondatorilor Natalia Cecetova și Sinan Bora de a delimita cât mai bine spațiile dintre clasele mici și cele mari, astfel încât fiecare elev să poată învăța într-un mediu potrivit vârstei sale, clasele fiind dotate corespunzător și cu un design personalizat în funcție de materia studiată.

Natalia Cecetova, cofondatoarea Școlii Internaționale Heritage:Heritage nu este doar o școală, este un centru educațional și simbolul angajamentului nostru față de educație și progres. Oferind educația de clasă mondială Cambridge, extindem orizonturile și deschidem ușile spre un viitor plin de oportunități pentru tineri. Liceul este un simbol al dedicării noastre pentru un viitor mai luminos pentru Moldova. Sperăm că elevii noștri vor deveni factorii de schimbare, inovatorii și liderii de care țara noastră are nevoie.”

Rob Ford, directorul general al Școlii Internaționale Heritage: „Aș dori să le mulțumesc fondatorilor și tuturor celor implicați, care cred în noi și se asigură că vom colabora pentru ca această școală să aducă ceva bun în educarea tinerilor nu doar în Moldova, ci și în întreaga lume. Ambiția noastră este să fim una dintre cele mai bune școli din Europa, iar cu acest Liceu, suntem pe cale de a obține și acest lucru.”

Noua aripă a școlii se întinde pe o suprafață de 1500 m², având o capacitate de aproximativ 150 de elevi. Clasele au fost proiectate și echipate în mod diferit, tocmai pentru a se plia pe nevoile elevilor din treapta liceală, iar aceștia vor beneficia și de zone dedicate studierii individuale/în grup. Sălile sunt dotate cu mobilier modern, panouri interactive, vestiare personale, calculatoare, wi-fi și multe alte facilități.

Radu, elev „A Level”, Liceul Heritage: „A Level înseamnă nivel avansat și este un sistem minunat care îți permite să îți alegi propriul parcurs. Este instrumentul perfect pentru a studia ceea ce vrei să înveți, nu ceva ce nu îți place cu adevărat. Te ajută să evoluezi spre ceva mai bun. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii – îți permite să te regăsești mai mult și să creezi ceva ce-ți place cu adevărat. Extinderea Heritage este un progres foarte mare în istoria școlii și este impresionant.”

Bogdana, elevă „AS Level”, Liceul Heritage: „Îmi plac foarte mult oportunitățile nesfârșite pe care le oferă Heritage și că te poți implica în atât de multe activități și proiecte extracurriculare care îți permit să interacționezi cu oameni din întreaga lume. Noua clădire a Liceului ne oferă un spațiu mai privat. Cred că sistemul A Level îi ajută pe elevi să beneficieze de o educație flexibilă, alegând 4 materii care le plac, iar acest lucru face întregul proces de învățare mult mai plăcut și cu șanse mai mari de a obține rezultatele pe care și le doresc.”

Fiind fondată în 2017, Școala Internațională Heritage și-a propus încă de la bun început să fie un hub educațional nou și unic în Moldova, să aducă standardele globale acasă. La scurt timp de la deschiderea sa, a devenit prima și singura Școală Cambridge din țara noastră, oferind un parcurs academic internațional cu adevărat valoros.

Pe parcursul celor 6 ani de activitate,  Heritage a obținut numeroase premii și distincții internaționale, cum ar fi „British Council’s International School Award”, „eTwinning School Label 2023-2024”, „Climate Action School”, „Global School Alliance Silver Award”, „LEGO Build the Change Showcase School”. Mai mult decât atât, școala este și membră a comunității internaționale: „Global School Alliance”, „COBIS”, „ECIS”, demonstrând un progres impresionant datorită eforturilor comune ale echipei sale formată din oameni profesioniști și implicați, dar și ale elevilor care obțin rezultate absolut remarcabile.

Vedeți cum arată școala extinsă urmărind acest video:

https://www.youtube.com/watch?v=wNR7MjE10vY

Pentru mai multe informații despre Școala Internațională Heritage accesați www.heritage.md.

 

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:07 // Actual //  Ursu Victor

Statele Unite au început să aplice un tarif vamal unilateral de 10% pentru toate importurile provenite din numeroase țări, marcând o ruptură majoră față de sistemul global de comerț bazat pe acorduri reciproce, instaurat după al Doilea Război Mondial, notează Reuters.

Noile tarife au intrat în vigoare sâmbătă, la 12:01 (ora coastei de est), î n toate porturile maritime, aeroporturile și depozitele vamale din SUA. Săptămâna viitoare vor intra în vigoare și tarife suplimentare – cuprinse între 11% și 50% – pentru bunurile din 57 de țări, printre care China, Uniunea Europeană și Israel.

„Este cea mai importantă decizie comercială din viața noastră”, a declarat Kelly Ann Shaw, avocat specializat în comerț internațional și fost consilier la Casa Albă. „Este un cutremur în regulile jocului global”, a adăugat ea.

Decizia lui Trump a avut un efect devastator asupra piețelor financiare: indicele S&P 500 a pierdut 5.000 de miliarde de dolari în doar două zile, în timp ce prețurile petrolului și ale materiilor prime au scăzut brusc din cauza temerilor privind o nouă recesiune mondială.

Tariful de 20% se va aplica produselor din UE. Produsele din China vor fi taxate cu 34%, ceea ce ridică nivelul total al tarifelor impuse de Trump asupra importurilor chinezești la 54%. Israelul se va confrunta cu un tarif de 17%. Vietnamul, vizat cu un tarif de 46%, a acceptat să discute un acord cu SUA. Japonia ar putea fi afectată de o taxă de 24%. Taiwanul a trimis oficiali în SUA pentru negocieri.
Canada și Mexicul sunt scutite de noile tarife, dar rămân afectate de altele mai vechi, de 25%.

Un buletin al Vămii SUA prevede o perioadă de grație de 51 de zile pentru mărfurile deja încărcate spre SUA înainte de ora intrării în vigoare, cu condiția să ajungă până la 27 mai.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat pe platforma X că „războiul comercial nu este în interesul nimănui” și a cerut unitate în fața crizei. Premierul britanic Keir Starmer a spus că este pregătit să susțină afacerile britanice cu o „politică industrială robustă”, în timp ce urmărește obținerea unui acord comercial cu SUA care să excludă Regatul Unit de la noile tarife.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge la Washington duminică pentru discuții directe cu Trump, în timp ce presa din Japonia a relatat că premierul Shigeru Ishiba cere o discuție telefonică urgentă cu liderul american.

Deși ordinul prezidențial prevede excepții pentru aproximativ 1.000 de categorii de produse – inclusiv medicamente, uraniu și semiconductori – administrația Trump analizează extinderea tarifelor inclusiv asupra unora dintre acestea.

Elon Musk, apropiat al lui Trump, a declarat în cadrul unui eveniment politic din Italia că speră într-un viitor cu „tarife zero” între SUA și Europa.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!