Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Șefii fracțiunilor parlamentare se vor întruni pentru a decide soarta conducerii ANRE (VIDEO)

30 Mart. 2021, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 14:10 // Actual //  Irina Luca

Președinții fracțiunilor parlamentare au fost invitați de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, precum și Direcția juridică a Legislativului la dialog, pentru a decide următorii pași, care urmează să fie întreprinși în privința conducerii Autorității Naționale de Reglementare în Energetică, întrucât aceasta nu a reacționat nic sub o formă la votul de neîncredere acordat de Parlament, săptămâna trecută.

Astfel, faptul că ANRE nu a reacționat sub nici o formă la acțiunile deputaților, Batrîncea o consideră ca fiind „inadecvată și lipsită de bunul simț”.

„N-am primit nicio reacție din partea ANRE. Credem că nu este sănătoasă și adecvată. Lipsa oricărei reacții nu e firească și lipsește bunul simț. Chem șefii grupurile parlamentare, fracțiuni și Direcția juridică să vedem ce poate întreprinde Parlamentul în acest sens”, a afirmat Vlad Batrâncea la începutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Președintele Fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că susține inițiativa lui Vlad Batrîncea, afirmând că în ultima săptămână prețul țițeiului a scăzut cu 10%, însă ANRE și Consiliul Concurenței nu au intervenit pe piața carburanților autohtoni pentru a diminua prețul final la carburanți, scrie Realitatea.md.

„Împărtășesc poziția de a continua examinarea situației ce ține de ANRE. Dar vreau să analizăm situația mai minuțios. Azi am văzut că a scăzut prețul la barilul de țiței cu 10%. Nici o schimbare la nicio benzinărie. În numele Parlamentului să solicităm de Consiliului Concurenței pentru că asistăm la o înțelegere de cartel. Să vedem dacă s-au autosesizat și dacă au demarat anchetă”, a comentat Slusari.

Amintim că, vinerea trecută, Parlamentul a acordat vot de neîncredere conducerii ANRE, pentru faptul că, de la începutul anului petroliștii moldoveni au majorat de șase ori prețul la carburanți, iar această instituție nu a intervenit pentru a reglementa aceste scumpiri.

Realitatea LiveJazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso