Șeful Apple este criticat pentru pachetul financiar de 99 de milioane de dolari încasat în 2021

17 Feb. 2022, 18:20
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Feb. 2022, 18:20 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Investitorii Apple sunt sfătuiți să voteze împotriva unui pachet salarial de 99 de milioane de dolari acordat șefului Apple, Tim Cook, în 2021, informează BBC.

Institutional Shareholder Services (ISS), companie de consultanță și guvernanță corporativă, și-a manifestat îngrijorarea privind dimensiunea recompensei. În 2020, valoarea pachetului financiar al lui Tim Cook a fost de 14,8 milioane de dolari.

Pachetul financiar primit de Cook, a cărui avere depășește 1 miliard de dolari, a fost compus din acțiuni, salariu și alte costuri. Anul trecut, Tim Cook a primit acțiuni în valoare de 82 de milioane de dolari, un bonus în cash de 12 milioane de dolari, un salariu anual de 3 milioane de dolari și alte forme de compensare.

Într-o scrisoare către acționari, ISS a spus că sunt „îngrijorări consistente” privind „forma și magnitudinea” pachetului. „Pentru jumătate din pachet nu există criterii de performanță”, se arată în mesajul ISS.

Tim Cook, în vârstă de 61 de ani, a vorbit deseori despre probleme de egalitate și drepturile omului și a promis în 2015 că își va dona întreaga avere înainte de a muri. Potrivit ISS, CEO-ul Apple a primit un pachet financiar de 1.447 de ori mai mare decât venitul angajatului obișnuit Apple.

Anul trecut, un document al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA a arătat că Tim Cook a donat acțiuni Apple în valoare de 10 milioane de dolari în scopuri caritabile.

Compania din spatele iPhone, iPad și MacBook a devenit prima din lume care a atins o valoare de piață de 3.000 de miliarde de dolari, în ianuarie 2022. Ulterior, a scăzut la 2.800 de miliarde de dolari.

În ultimii 11 ani, de când Tim Cook a venit la conducerea Apple, veniturile acționarilor au crescut de 10 ori. Apple urmează să aibă în martie întâlnirea anuală a acționarilor. Cu toate acestea, votul acționarilor este consultativ, decizia privind pachetele financiare aparținând Consiliului de administrație. La întâlnirea de anul trecut, 95% din acționari au susținut pachetele financiare ale conducerii.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău