Soarta podului de peste Nistru discutată la Vinnița. Au fost stabilite etapele construcției

11 Mart. 2021, 14:40
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2021, 14:40 // Actual //  MD Bani

În cadrul unei întâlniri internaționale cu reprezentanți din Ucraina, care a avut loc la Mogilev-Podolsk, a fost discutată problema construcției podului peste Nistru în zona așezărilor Yampol (Ucraina) – Cosăuți (Moldova).

Proiectul va avea două componente: construirea unui pod lung de 362 m peste Nistru și construcția de accese către autostrada T-02-02 Mogilev-Podolsky – Yampol – Kryzhopol – Bershad – Uman cu o lungime de 1,6 km și M2 Șoseaua Chișinău – Soroca pe teritoriul Republicii Moldova cu o lungime de 5 km, scrie Kyiv.ua.

„Datorită acestui proiect, vom conecta capitalele a două state – Ucraina și Moldova. În plus, vom reduce traficul în direcția București (România) – Tallinn (Estonia) cu 530 km, – spune șeful Administrației Regionale de Stat din Vinnița, Serghei Borzov. – Unul dintre proiecte se referă la dezvoltarea infrastructurii rutiere pe autostrada Chișinău – Soroca – Yampol – Kiev. Acesta va crea cea mai rapidă rută din regiunea centrală a Ucrainei către țările din Europa Centrală și de Sud-Est. Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a numit acest plan „o idee ambițioasă”. Și toate acestea sunt reale: îmbunătățirea siguranței utilizării drumurilor, reducerea impactului negativ al complexului de transport rutier asupra mediului și îmbunătățirea imaginii internaționale. Iar pentru regiunea Vinnitsa, aceasta reprezintă dezvoltare economică și socială „.

Amintim că, la 12 ianuarie 2021, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy au semnat un Memorandum privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Ucrainei și al Republicii Moldova. Unul dintre punctele sale prevede crearea unui coridor de transport auto care va face legătura între Kiev și Chișinău. Acum, proiectul prevede construirea unui pod peste râu. Nistrul și apropierea de acesta cu o lungime de 1,6 km de partea ucraineană. Și, de asemenea, reînnoirea a 137,5 km a traseului Kiev – Chișinău pe secțiuni separate ale drumurilor M-21 Vystupovichi – Zhitomir – Mogilev-Podolsky și R-08 Nemirov – Yampol.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău