Starul Formula 1 Lewis Hamilton şi Serena Williams se alătură ofertei de cumpărare a lui Chelsea

21 Apr. 2022, 18:09
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2022, 18:09 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Starul Formula 1, Lewis Hamilton şi multipla câştigătoare de Grand Slam-uri, Serena Williams, vor investi până la 10 milioane de lire sterline fiecare în cumpărarea clubului Chelsea, scos la vânzare ca urmare a sancţiunilor impuse proprietarului Roman Abramovici.

Lewis Hamilton şi Serena Williams se vor implica cu până la 10 milioane de lire sterline fiecare în cadrul ofertei de preluare a clubului de fotbal Chelsea, condusă de fostul preşedinte al British Airways, Sir Martin Broughton, scrie ZF.

Oferta este una dintre cele trei finaliste luate în considerare de Raine Group, o bancă comercială americană care supervizează licitaţia în numele lui Roman Abramovici, şi de consiliul de administraţie al clubului din vestul Londrei. Hamilton, de şapte ori campion de Formula 1, şi Williams, care a câştigat 23 de Grand Slam-uri, poartă discuţii cu Broughton şi cu alţi coinvestitori de mai multe săptămâni, relatează Sky News.

Ambii şi-au stabilit portofolii de investiţii impresionante în ultimii ani, deşi Hamilton şi-a mărturisit adesea dragostea pentru Arsenal şi îl citează pe fostul atacant Ian Wright ca pe un erou din copilărie. În ianuarie s-a anunţat că Williams va investi în clubul de fotbal feminin Angel City din Los Angeles, alături de Eva Longoria şi Natalie Portman.

Cea mai mare parte a sprijinului financiar al ofertei lui Broughton va proveni de la Josh Harris şi David Blitzer, ceea ce aduce o complicaţie suplimentară, deoarece aceştia ar trebui să renunţe la participaţia minoritară pe care o deţin la Crystal Palace pentru a satisface regulile Premier League.

Printre alte personalităţi care susţin oferta se numără familia canadiană Rogers, familia Tsai din Taiwan şi filantropul columbiano-american Alejandro Santo Domingo.

Todd Boehly, care conduce una dintre ofertele rivale, a fost miercuri pe Stamford Bridge pentru a urmări confruntarea pierdută de Chelsea cu 2-4 în faţa lui Arsenal. Omul de afaceri american, coproprietar al echipei LA Dodgers, a fost prezent şi la prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor împotriva lui Real Madrid.

Al treilea grup care speră să finalizeze o preluare este condus de Steve Pagliuca, cel mai mare acţionar al clubului Atalanta din Serie A. Într-o situaţie similară cu cea a lui Harris şi Blitzer, newyorkezul ar trebui să îşi reducă participaţia la echipa italiană pentru ca o tranzacţie să fie finalizată.

Realitatea Live

06 Oct. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2022, 17:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță despre construcția a unui apeduct pentru orașele Strășeni și Călărași. Pentru proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași și-au dat votul 53 de deputați.

Potrivit lui Andrei Spînu, apeductul va asigura transportul apei potabile către mai multe localități din centrul țării, pe o lungime de circa 53 km.

Apeductul va traversa localitățile:

  • Vatra, Ghidighici și mun. Chișinău;
  • Vorniceni, Bucovăț, Tătărești, Pănășești, Roșcani, Sireți, Gălești, Căpriana și mun. Strășeni;
  • Vărzăreștii Noi, Nișcani, Tuzara, Pitușca și or. Călărași din r. Călărași;

Proiectul este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW sub formă de grant în valoare de 25 milioane de euro, iar contribuția Guvernului Republicii Moldova este de aproximativ 3 milioane de euro, prin Fondul Național de Dezvoltare Regională.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău