Ștefan Vodă – „Capitala Tineretului 2022”! MEC va oferi suport financiar de aproximativ 1 milion de lei

15 Nov. 2021, 15:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Nov. 2021, 15:32 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Învingătorul concursului național „Capitala Tineretului 2022″ a fost desemnat orașul Ștefan Vodă. Localitatea câștigătoare a fost stabilită în baza deciziei Comisiei de evaluare instituită de către Ministerul Educației și Cercetării.

Conform regulamentului, în cadrul Programului ,,Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022″, vor fi desfășurate o serie activități de tineret organizate de autorităţile administrației publice centrale și locale, organizațiile necomerciale, partenerie de dezvoltare și societatea civilă.

Pentru derularea programului, Ministerul Educației și Cercetării va acorda un suport financiar în valoare de cca 1 milion de lei, iar autoritățile locale vor contribui cu peste 400 de mii de lei.

În cadrul concursului, aplicantul or. Ștefan Vodă, a propus cca 51 de activități de tineret printre care organizarea Hackathonului „Antreprenoriatul social – Be Change”; a concursului de Granturi pentru susţinerea iniţiativelor de antreprenoriat ale tinerilor; Forumul naţional „Tinerii schimbă Moldova”; Iarmarocul profesiilor; evenimente TEDx Talks etc. La fel, vor fi organizate o serie de activități tematice îndreptate spre consolidarea spiritului civic al tinerilor;  promovarea unui mod sănătos de viață; crearea oportunităților de petrecere a timpului liber; dezvoltarea culturală, educaţională şi antreprenorială.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii și organizațiile de tineret, care au propuneri de activități relevante ce pot fi desfășurate în cadrul Programului  ,,Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022″, să compleze formularul din acest link: https://bit.ly/capitalatineretului2022.

MEC încurajează toți tinerii să beneficieze de toate oportunitățile oferite de Programul „Capitala Tineretului 2022″.

Realitatea Live

22 Ian. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Tensiunile de la granița de este a Ucrainei cresc de la o zi la alta, în condițiile în care dialogul diplomatic dintre Rusia și NATO a eșuat. Or, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu anunță că va merge, în perioada 24 – 25 ianuarie, la Bruxelles.

În cadrul vizitei voi discuta prioritățile de cooperare cu NATO, precum și chestiuni care vizează fortificarea dialogului politic cu Uniunea Europeană. În cadrul programului, mă voi întâlni cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă și alți reprezentanți ai instituțiilor europene”, anunță Popescu.

Popescu susține că va avea întrevederi cu David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe al Parlamentului European, europarlamentarii români Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, vicepreședintele grupului Renew Europe și Siegried Mureșan, președinte al comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, vicepreședintele grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) și alți europarlamentari – reprezentanți ai diferitor grupuri parlamentare.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău